eur:
386.27
usd:
355.15
bux:
0
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Alonso megint nyert, Massa két ponttal zárt

A kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso nyerte a Forma-1-es Japán Nagydíjat.A második helyen a lengyel Robert Kubica, a harmadikon a finn Kimi Raikkönen ért célba. A brazil Felipe Massa a hetedik lett, az angol Lewis Hamilton a 12. helyen ért célba. A pontversenyben a McLaren éllovas versenyzője két futammal a szezon vége előtt 5 ponttal vezet Massa előtt.

A rajtnál Raikkönen és Kovalainen is jobban jött el Hamiltonnál, de az angol pilóta egy késői fékezéssel visszakerült Raikkönen elé, igaz a kanyart már nem tudta bevenni, ahogy kiterelte több riválisát is. (Az esetért később megbüntették az éllovast.) Az élre Kubica állt, őt Alonso és Kovalainen követte, Hamilton Massa mögé esett vissza.

A McLaren versenyzője egy szép manőverrel megelőzte Massát, de a brazil kipörgette fő riválisát. Hamilton a mezőny végéről folytathatta. (A Ferrari versenyzője bokszutca-áthajtásos büntetést kapott.)

Kovalainen néhány kör után motorhiba miatt kiesett, Alonso és Raikkönen pedig közel maradt Kubicához, majd a spanyol az első bokszkiállása után elé tudott kerülni.

A verseny utolsó harmadában Raikkönen támadta Kubicát, de nem tudta megelőzni. Massa a francia Sebastien Bourdais-val összeakadt egyszer, és az eredetileg hatodikként végző francia utólag 25 másodperces időbüntetést kapott, a brazil pedig a nyolcadik helyett a hetedik helyet szerezte meg.

A Kínai Nagydíjat jövő vasárnap rendezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×