eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Legutóbb még 12:0-ra nyertünk - ma este Albániával játszik a labdarúgó-válogatott

Ma este a harmadik mérkőzését játssza a magyar labdarúgó-válogatott a 2010-es világbajnokság 32-es döntőjébe jutásért vívott selejtező-sorozatban. A dánok ellen hazai pályán döntetlent elért, majd a svédektől idegenben vereséget szenvedő együttes 19.45-től, a Puskás Ferenc Stadionban az albánokat fogadja.

Nem volt gondmentes Erwin Koeman válogatottjának felkészülése. Az első számú kapus, Babos Gábor, sérülése miatt nem is tudott hazajönni Huszti Szabolcsot, Vadócz Krisztiánt, és Bodor Boldizsárt is kezelte az orvosi stáb, de ők végül, a jelek szerint felépültek a mérkőzésre. Gera Zoltán ellenben, sárga lapjai miatt, eltiltott.

A kapitány csak közvetlenül a mérkőzés előtt hirdeti ki a kezdő csapatát, ezért csak tippelni lehet arra, kik fognak kezdeni. A kapuban és Gera helyén kényszerűségből csere lesz, de nagy változások nem várhatóak.

Az utolsó pillanatig nyitott kérdés, hogy lesz-e "igazi" csatár a hazai pályán rendezett vb-selejtezőn a csapatban, vagy úgy ítéli meg a kapitány, Huszti Szabolcs képes arra, hogy betöltse az ék sok futással (is) járó szerepkörét.

A várható kezdő tizenegy: Fülöp - Szélesi, Vanczák, Juhász, Bodor - Dárdai, Vadócz - Buzsáky, Hajnal, Dzsudzsák - Huszti.

A magyar válogatott számára létkérdés a győzelem. Ha nem tud nyerni az albánok ellen, már a harmadik selejtezője után elveszíti (amúgy sem túl vérmes) reményét a továbbjutásra.

A két válogatott legutóbb 1950-ben játszott egymással, az eddigi három mérkőzés mérlege két győzelem Budapesten, s egy döntetlen Tiranában. 1947-ben 3:0-ra nyert a csapat, 1948-ban gól nélküli döntetlent játszott, majd 1950. szeptember 24-én, az Aranycsapat nagy sorozatának második mérkőzésén, Puskás Ferenc és Budai II László négy-négy, valamint Palotás Péter és Kocsis Sándor két-két góljával 12:0-ra nyert.

Az ugyancsak holland edző, Arie Haan által irányított albán válogatott két mérkőzés után az első helyen áll a selejtező-csoportban, miután hazai pályán döntetlent játszott a svédekkel, s legyőzte a máltaiakat.

Minden kulcsjátékos a kapitány rendelkezésére áll, a várható kezdő csapatukból mindössze egy futballista, Elvin Beqiri hazai klub tagja. (Esetében is fura ez a kitétel, hiszen 2003-tól az idei nyárig ő is külföldön játszott.)

A többiek közül Arjan Beqaj (Anorthoszisz), Lorik Cana (Olympique Marseille), Altin Lala (Hannover), Ervin Skela (Energie Cottbus), Erjon Bogdani (Chievo) a legtekintélyesebb játékos. Akadnak játékosok a válogatottban az ukrán és a görög élvonalból is.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Magyarország külkereskedelme az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakult, és bár a lengyel-magyar gazdasági kapcsolatok tartották a lépést a változással, kiugró teljesítményről nincs szó, hiába a szoros kulturális és politikai kapcsolatok. A Lengyel-Magyar Gazdasági Kamarával együttműködésben készült cikkünk annak jár utána, hogy milyen hasonlóságok és különbségek vannak a lengyel és a magyar üzleti környezetben, valamint hogy milyen kihívásokkal nézhetnek szembe magyar cégek, amikor belépnének a lengyel piacra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×