eur:
389.27
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Elvették a magyar csodaló győzelmét a botrányos párizsi futamon

A magyar csodaló, Overdose fölényesen nyerte meg a világ egyik legrangosabb lóversenyét Párizsban, a Prix de L,Arc de Triomphe-on, ám a futamot érvénytelenítették, mivel a startnál egy másik ló beragadt. A megismételt sprintfutamon a magyar versenyló már nem indult, így a nagy vetélytársaként számon tartott francia Marchand d'Or lett az első a 250 ezer euró összdíjazású viadalon.

Franciaország otthon tartotta a 250 ezer euró (60 millió forint) összdíjazású Prix de l'Abbaye de Longchamp nevű ezer méteres sprinttáv fődíját, miután a magyar csapat nem indította a nagy esélyesnek számító Overdose-t a megismételt versenyben. A magyar mén mellett még két másik lovat vontak vissza tulajdonosai a versenyből, 17-en viszont vállalták, hogy még egyszer nekiindulnak a futamnak.

Néhány órával korábban a szervezők érvénytelennek nyilvánították a magyar ló által megnyert futamot, miután a startnál egy ló beragadt.

A magyar klasszis Andreas Suboriccsal a nyergében magabiztosan indult a távnak, azonnal élre tört, és pályarekorddal elsőként ért a célba. Az osztrák zsoké azonban több versenytársához hasonlóan nem vette észre, hogy miután elindult, lefújták a versenyt. A pálya szélén álló bíró későn emelte fel a piros zászlót, a belső részen futó lovak zsokéi már nem látták a jelzést, így több ló végigfutotta a teljes távot, mások viszont útközben leálltak és elindultak vissza a starthoz.

"Ebben a pillanatban nem érdekel sem a pénz, sem a jutalom, sem a felhajtás, ami körülötte van. Egy a fontos: a ló egészséges maradjon. Overdose lényegében bebizonyította, hogy ezeknél a lovaknál sokkal jobb, és ma nem tudta volna őt megverni senki" - közölte Mikóczy Zoltán.

"Overdose pályarekorddal futotta le a versenyt. Ezek utána nem volna tisztességes a lóval szemben, ha hagynánk, hogy ma újrafussa a versenyt" - mondta az érvénytelenített verseny után Overdose tulajdonosa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×