eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel

Ronaldinho nélkül jobban megy a Milannak

Magára talált a Milan - vagy Carlo Ancelotti megtalálta az igazi Milant. Bármelyik megközelítés jó lehet, mindenesetre tény, hogy miután a piros-feketék két vereséggel kezdték az olasz bajnokságot, az UEFA-kupa-találkozót is beleértve a legutóbbi három meccsüket megnyerték.

A Lazio vasárnapi legyőzése után ezúttal a Reggina otthonában nyert a Milan - mégpedig ugyanazzal a támadótrióval: Kaka előtt Pato és Borriello játszott. Mindkét fiatal csatár gólt szerzett, de a mezőny legjobbja, akár csak a római "Sasok" ellen a tavaly télen a világ legjobbjának választott brazil volt. Ez volt a forduló egyetlen vendéggyőzelme.

Carlo Ancelotti az utóbbi bő egy hét történései ellenére sem dőlhet hátra, a neheze csak most jön. A védelem továbbra sem megnyugtató, Alessandro Nesta sérülése után nincs klasszis középhátvéd, Kaha Kaladze pedig kifejezetten rossz formában van. A szerda esti mérkőzésen Zambrotta mellett Kaladze, Bonera és Favalli alkotta a védősort - e trió képességekben messze elmarad az elöl játszóktól.

Az edzőnek meg kell oldani a Ronaldinho, Sevcsenko kérdést, mert úgy tűnik, egyelőre jobb a csapat a két sztár nélkül. Az egyik katalán televízió éppen tegnap sugárzott egy műsort a hajdani ír válogatott Mark Robinson anyagával, amelyben különböző érdekeltek szólaltak meg azt boncolgatva, miért esett vissza Barcelonában Ronaldinho formája. A legtöbben az életmódját kifogásolták...

Mindazonáltal "Dinho" (vagy éppen Sevcsenko) nagy valószínűséggel játszik majd vasárnap este a milánói derbin, az Inter ellen, ugyanis Marco Borriello combja meghúzódott a Reggio Calabriában, és szinte biztosan nem jön rendbe a városi rangadóig.

Ami a többi nagy csapatot illeti, a szerdai fordulóban az Inter - a visszatérő Julio Cruz Zlatan Ibrahimovic előkészítése után szerzett góljával -, ha nehezen is, de legyűrte a Leccét. A tartalékos (Manninger; Grygera, De Ceglie, Legrottaglie, Chiellini; Marchisio, majd Tiago, Giovinco, majd Nedved, Poulsen, Marchionni, majd Salihamidzic; Del Piero, Amauri összeállítású) Juventus ellenben csak 1-1-re végzett otthon a Cataniával. A gólerős Amauri ugyan ismét a kapuba talált, de kihagyott két óriási helyzetet.

Az AS Roma 3-1-re kikapott a már a Milant is legyőző Genoa vendégeként. 1-2-nél Christian Panucci szabályos gólt lőtt, majd két perccel később a még indulatos Daniele De Rossi piros lapot kapott. Ezzel el is szállt a farkasok esélye, sőt a végén Diego Milito belőtte a második gólját is. Sérülése miatt Totti, Juan, Tonetto, Pizarro, Julio Baptista és Cassetti is hiányzott a Romából.

A Lazio számára a Milan elleni, hétvégi, súlyos vereség csak kisiklás volt: a csapat ezúttal a Fiorentinát ütötte ki, 3-0-ra. Mauri, Pandev és Siviglia lőtték a gólokat - Mauro Zarate ezúttal minden helyzetét kihagyta. Most még ez is belefért...

Olasz bajnokság, 4. forduló
Lazio-Fiorentina 3-0
Atalanta-Cagliari 1-0
Bologna-Udinese 0-3
Chievo-Torino 1-1
Genoa-AS Roma 3-1
Inter-Lecce 1-0
Juventus-Catania 1-1
Napoli-Palermo 2-1
Reggina-Milan 1-2
Siena-Sampdoria 0-0

Az élcsoport
: 1. Inter 10, 2. Lazio 9, 3. Atalanta 9, 4. Napoli 8, 5. Juventus 8.

Címlapról ajánljuk
Szenvedélybeteg család harcaiban mindenki vesztes, de leginkább a gyermek

Szenvedélybeteg család harcaiban mindenki vesztes, de leginkább a gyermek

Nemcsak mentálisan, hanem egészségileg is súlyosan sérülhetnek azok a gyerekek, akiket szenvedélybeteg szülők nevelnek – mondta az InfoRádióban Frankó András. A családterapeuta szerint sokan elveszítik a gyermekkorukat az önhibáztatás és az óriási terhek miatt, melyeket a szenvedélybeteg szülők miatt kell hordozniuk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×