eur:
389.22
usd:
362.61
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Több magyar sportvezető jelentős szerepet tölt be az olimpia szervezésében

Több magyar sportvezető is jelentős szerepet tölt be a pekingi olimpia versenyeinek szervezésében. Vajda László ismét igazgatóként vesz részt a szervezőbizottságban, míg a 72 úgynevezett technikai delegátus közül négy magyar. A Gólvonal című sportmagazinnak nyilatkozott Aján Tamás, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke.

Mindent megteszek azért, hogy ennek a kis országnak a sporterejét, mely nem csak a nagy események rendezésében, hanem szakembereink kiváló felkészültségében is jelentkezik, elismerjék a világon - nyilatkozta az InfoRádiónak Aján Tamás, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, aki egyben a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke is.


Kifejtette, a 28 sportágból négyben van magyar technikai delegátus, ami a legmagasabb szakmai elismerés az olimpiát rendező ország és négy nemzetközi szervezet részéről. Büszkék kell legyünk arra - mondta -, hogy magyar technikai delegátus van birkózásban, súlyemelésben, kajak-kenuban és triatlonban.

Aján Tamás rámutatott, jó hírük van a magyar sportági szakembereknek. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja úgy látja, ez köszönhető Vajda Lászlónak is, aki ismét tagja a szervezőbizottságnak, és tagja volt már annak a legutóbbi két olimpián is.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×