eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bilic szerint a horvátok megnyerhetik az Európa-bajnokságot

A horvát labdarúgó-válogatott eddigi legnagyobb győzelmeként méltatták a horvát lapok pénteken az Európa-bajnokságon a német nemzeti tizenegy felett aratott diadalt, és a tíz évvel ezelőtti világbajnokságon szintén horvát győzelemmel zárult összecsapással hasonlították össze.

A Vecernji list című lap úgy vélte, hogy a horvátok csütörtöki 2-1-es győzelme a tíz évvel ezelőtti világbajnokságon, a franciaországi Lyonban a németek felett aratott siker régi dicsfényét is beárnyékolja. Horvátországnak ismét olyan válogatottja van, amely előtt a legerősebb labdarúgó nagyhatalmak is kénytelenek térdre ereszkedni, a torna legfiatalabb trénerének számító horvát szövetségi kapitány, Slaven Bilic pedig felmutathatja német kollégája, Joachim Löw skalpját - írta a lap.

Az újság idézte Bilicet, aki szerint csapata Európa-bajnok lehet, és olyan egyéniségekből áll, akik akkor is képesek eldönteni a mérkőzést, ha éppen nem megy a játék. Az újság a mérkőzés menetét úgy értékelte, hogy a horvát játékosok taktikai szempontból rendkívüli teljesítményt nyújtottak, és megítélése szerint nem túlzás azt állítani, hogy 3-0-ás horvát győzelem reálisabb eredmény lett volna.

A Vecernji list a csütörtöki mérkőzés legjobb játékosának megválasztott Luka Modricot is idézte, aki szerint az Ausztria ellen játszott - horvát győzelemmel zárult - mérkőzés után elég bírálatot kaptak, ezért Klagenfurtban nagyon motiváltan vonultak ki a pályára; szerették volna megmutatni igazi képességeiket.

A Vjesnik című újság horvát szempontból az elmúlt tizennyolc év egyik legjobb mérkőzéseként értékelte a csütörtöki találkozót, a horvát csapat minden vonala kifogástalanul játszott; a német válogatott nem volt gyenge, megpróbálta felvenni saját játékának fonalát, de a horvát játékosok 2-0-és vezetés után meg tudták tartani a labdát és képesek voltak húzni az időt.

A Slobodna Dalmacija című lap a horvát játékosokat dicsőítő nyilatkozatok ismertetése mellett arról írt, hogy a mérkőzés lefújása után az eső ellenére egész Horvátország az utcán ünnepelte a diadalt, s Klagenfurtban és a környező településeken is csak úgy hemzsegtek a nemzeti lobogót idéző kockás pólóban "pompázó" horvát szurkolók.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×