eur:
388.37
usd:
360.43
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Aranyérmes lett a Szombathely a kosárlabda-bajnokságban

A Szombathely lett a férfi kosárlabda-bajnokság győztese. A Vas megyei együttes a döntő negyedik meccsén a Körmend otthonában győzött 80-71-re, ezzel 3:1-re nyerte meg a párharcot.

A kedden Szombathelyen 30 ponttal alulmaradt Körmend az első öt percben mindössze 6 pontot hozott össze, ezalatt Srecko Sekulovic alapszakaszgyőztes együttese főként Doyne és Kazlauskas révén épp kétszer ennyit szerzett. Sőt, az első bajnoki címükre hajtó vendégek előnye nemsokára 16 pontra nőtt (8-24) az indulatoktól fűtött körmendi "katlanban".

A folytatásban valamelyest csökkent az - ellenfél 72-ével szemben - csupán 27 százalékosan célzó piros-feketék hátránya, miután beindult Fodor M., aki Thomasszal együtt "életet lehelt" csapatába. Bár a szombathelyi Aljakszejeu 16, Kazlauskas pedig 12 pontnál tartott, a szünetben már csak egyetlen duplányi volt a különbség (42-44).

Fordulás után Fodor G. triplájával egy pillanatra átvették a vezetést a házgazdák, ám csakhamar újra a 8-0-ás rohamot produkáló Falco akarata érvényesült. Aztán újra megrázta magát Dragoljub Krivacsevics alakulata, és Thomas hathatós közreműködésének köszönhetően a 27. percben másodszor mutatott hazai előnyt az eredményjelző (53-52).

Az 56-57-ről indult utolsó periódusnak már két fáradt együttes rugaszkodott neki, de a 212 centis Aljakszejeu hajtotta vendégek jobban tartották magukat, ráadásul a 10 pontos Fodor G. öt személyivel kiállni kényszerült. A hajrában a Körmend már nem tudott újítani, így a Szombathely 3-1-re megnyerte e döntőt, és fennállásának első bajnoki címét ünnepelheti.

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×