eur:
388.85
usd:
360.9
bux:
68854.83
2024. május 7. kedd Gizella

Soha nem látott izgalmak várhatók a Bajnokok Ligája esti mérkőzésein

Példátlanul izgalmasan alakul a Bajnokok Ligája csoportkörének végjátéka. Az ábécé első három betűjének valamelyikével jelzett csoportok tizenkét csapatából tizenegynek a sorsa még tisztázatlan. A Chelsea már továbbjutott.

A csoport: még a Besiktas is az élre ugorhat

Marseille-Liverpool
Porto-Besiktas
A csoport állása: 1. Porto 8 pont, 2. Marseille 7, 3. Liverpool 7, 4. Besiktas 6.


Az OM és a Liverpool a nap egyik rangadóját vívja majd. Biztosan csak a győzelem elégséges mindkét gárdának a továbbjutáshoz, de a Porto győzelme esetén az OM-nek elég a Stade Vélodrome-ban a döntetlen is.

Rafa Benítez Voronint és Sissokót nem vitte magával Franciaországba, mert Carragher, Fernando Torres és a Reading elleni hétvégi mérkőzésen lecserélt Gerrard ott lesz a pályán. Az angolok spanyol menedzsere szerint úgy készülnek ere a találkozóra, mintha egy kupadöntő állna előttük.

A Porto nyilvánvalóan esélyesebb az eddigi két idegenbeli mérkőzésén még pontot sem szerzett Besiktas ellen, de a törökök nem adják majd olcsón a bőrüket.

Akad olyan játékosuk, aki azzal biztatta társait és szurkolóikat, hogy a válogatott példája legyen a szem előtt - a csapat gyakorlatilag idegenben, Norvégiában harcolta ki az Eb-részvételt. Maradva a kontinensbajnokságnál: a portugál és a török válogatott azonos csoportban lesz a nyári tornán.

Ki jut tovább?
Marseille-Liverpool 1, Porto-Besiktas 1 Porto, Marseille
Marseille-Liverpool 1, Porto-Besiktas X Marseille, Porto
Marseille-Liverpool 1, Porto-Besiktas 2 Marseille, Besiktas
Marseille-Liverpool X, Porto-Besiktas 1 Porto, Marseille
Marseille-Liverpool X, Porto-Besiktas X Porto, Marseille
Marseille-Liverpool X, Porto-Besiktas 2 Besiktas, Marseille
Marseille-Liverpool 2, Porto-Besiktas 1 Porto, Liverpool
Marseille-Liverpool 2, Porto-Besiktas X Liverpool, Porto
Marseille-Liverpool 2, Porto-Besiktas 2 Liverpool, Besiktas

B csoport: Csak a Chelsea páholyban

Chelsea-Valencia
Schalke-Rosenborg
A csoport állása: 1. Chelsea 11 pont, 2. Rosenborg 7, 3. Schalke 5, 4. Valencia 4


A Chelsea számára már tét nélküli az utolsó mérkőzés, a Kékek már megnyerték a csoportot. Avram Grant, a londoniak menedzsere már a hétvégi, Arsenal elleni rangadóra utalva mondta: "Nem kétséges, melyik a fontosabb mérkőzés"

Több változtatást is tervez a csapatában. Petr Cech visszaáll a kapuba, s biztosan játszik Michael Essien, aki a bajnokságban még az eltiltását tölti. Bekerül az alaptizenegybe, Andrij Sevcsenko, Steve Sidwell, Tal Ben Haim és Wayne Bridge is.

A Chelsea-nek jó a BL-ben is a hazai mérlege: 2003 októbere óta a csapat 13 hazai csoportmeccset játszott, veretlenül (9 győzelem, 4 döntetlen). E találkozókon mindössze négy gólt kapott a Chelsea. Bár áprilisban a Valencia is játszott a Stamford Bridge-en, a spanyol csapatok közül egyedül csak a Barcelona tudott ezen a pályán nyerni, 2006 elején, a nyolcaddöntőben.

Ronald Koeman Valenciája számára a győzelem jelentheti azt, hogy a csapat az UEFA-kupába kerül - de még az sem biztos, hogy elég.

A másik ágon még mindkét csapat számára van tét. A Schalke, ha nyer, megelőzi a Rosenborgot, s továbbjut. A fogadóirodák szerint a Pander kivételével legjobbjaival felálló gelsenkircheni csapat az esélyesebb, de a norvégok eddigi idegenbeli mérlege figyelmeztető. Az RBK döntetlent játszott Londonban, és nyert Valenciában.

A norvégok mindazonáltal hátrányban vannak: a hazai bajnoki szezon már régen véget ért, ellentétben a Bundesligában szerepelő Schalke futballistáival, játékosai nincsenek játékban.

Ki jut tovább?

Chelsea-Valencia 1, Schalke-Rosenborg 1 Chelsea, Schalke
Chelsea-Valencia 1, Schalke-Rosenborg X Chelsea, Rosenborg
Chelsea-Valencia 1, Schalke-Rosenborg 2 Chelsea, Rosenborg
Chelsea-Valencia X, Schalke-Rosenborg 1 Chelsea, Schalke
Chelsea-Valencia X, Schalke-Rosenborg X Chelsea, Rosenborg
Chelsea-Valencia X, Schalke-Rosenborg 2 Chelsea, Rosenborg
Chelsea-Valencia 2, Schalke-Rosenborg 1 Chelsea, Schalke
Chelsea-Valencia 2, Schalke-Rosenborg X Chelsea, Rosenborg
Chelsea-Valencia 2, Schalke-Rosenborg 2 Chelsea, Rosenborg
C csoport: Még a Madrid is kieshet

Real Madrid-Lazio
Olympiakosz-Werder Bremen
A csoport állása: 1. Real Madrid 8 pont, 2. Olympiakosz 8 pont, 3. Werder Bremen 6, 4. Lazio 5

1999 óta először juthat tavaszi folytatásba az Olympiakosz Pireusz. A görög csapatnak ehhez "csak" egy pontot kell szereznie a Werder ellen. A piros-fehérek nagyon jó formában vannak, 4-0-ra megnyerték a hétvégi bajnoki mérkőzésüket, ugyanakkor soraikból hiányzik majd legjobbjuk, a szerb származású Predrag Djordjevics.

A Werderbe visszatér a Madrid elleni találkozót eltiltása miatt kihagyó Diego. A németek eddig mind a két idegenbeli mérkőzésüket elveszítették, kikaptak Madridban és Rómában is.

A Laziónak győzni kell a továbbjutáshoz az Estadio Bernabéuban, ráadásul, ha a Werder nyer Pireuszban, akkor legalább két góllal. Nem lesz könnyű feladat, noha a csapat vezetői hangsúlyozták a hétvégi, a Catania elleni győzelem után, hogy a Lazio túljutott válságán.

A Madrid eddig minden hazai mérkőzését megnyerte a szezonban, nem csak a BL-ben, hanem a bajnokságban is. Ugyanakkor játékosai nem győzik hangsúlyozni, bármilyen jól is sikerült eddig az őszi idény, ha elbukják a továbbjutást, azzal mindent tönkretesznek.

Bernd Schuster nem tervez nagy változtatást a csapatban a bilbaói bajnokihoz képest, a szombaton pályára lépettek közül, miután Van Nistelrooy is felépült, mindenki egészséges, eltiltott nincsen. Egyedül azon gondolkodik, hogy Júlio Baptista vagy Guti kezdjen.

Ki juthat tovább?
Real Madrid-Lazio 1, Olympiakosz-Werder Bremen 1 Real Madrid Olympiakosz
Real Madrid-Lazio 1, Olympiakosz-Werder Bremen X Real Madrid Olympiakosz
Real Madrid-Lazio 1, Olympiakosz-Werder Bremen 2 Real Madrid Werder B.
Real Madrid-Lazio X, Olympiakosz-Werder Bremen 1 Olympiakosz Real Madrid
Real Madrid-Lazio X, Olympiakosz-Werder Bremen X Real Madrid Olympiakosz
Real Madrid-Lazio X, Olympiakosz-Werder Bremen 2 Real Madrid Werder B.
Real Madrid-Lazio 2, Olympiakosz-Werder Bremen 1 Olympiakosz Lazio
Real Madrid-Lazio 2, Olympiakosz-Werder Bremen X Olympiakosz Lazio
Real M.-Lazio 2*, Olympiakosz-Werder Bremen 2 Werder B. Olympiakosz
Real M.-Lazio 2**, Olympiakosz-Werder Bremen 2 Werder B. Lazio

* ha egy góllal nyer csak a Lazio ** ha legalább két góllal nyer

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Négy nyugati fegyver, amiért valószínűleg mindent megadna Ukrajna

Négy nyugati fegyver, amiért valószínűleg mindent megadna Ukrajna

Az amerikai pénzcsapok újranyitása valószínűleg Európát is arra fogja sarkallni, hogy ismét növelje az Ukrajnának nyújtott támogatás mértékét, ugyanakkor jó esély van arra is, hogy Kijev a lőszerkészletek feltöltése után ismét elkezdjen új fegyvertípusokért házalni. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „bevásárlólistáján” számos olyan eszköz is szerepel, amihez mindezidáig nem jutottak hozzá a csapatok. Ezek közül gyűjtöttünk össze négyet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×