eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Olasz A-liga: kikapott a Juventus, B-liga: Feczesin két góljával listavezető a Brescia

A Juventus a második félidő elején 38 másodperc alatt vezetést szerzett Nápolyban, de a hazai csapat a folytatásban megfordította az állást. Igaz, ehhez kellett a játékvezető segítsége is. A B-ligában a Brescia ismét az élre ugrott. Nagy része volt ebben Feczesin Róbertnek is.

Claudio Ranieri, aki 1991 és 1993 között irányította a Napolit, úgy tért vissza a Juve edzőjeként, ellenfélként, hogy nem tért vissza... Eltiltása miatt ugyanis nem ülhetett le a kispadra.

Hiányzott a torinóiak közül Pavel Nedved is, Ranieri ezúttal maradt a 3-4-1-2-es felállásnál, Trezeguet és Del Piero volt a két csatár. A Napoli ugyanazzal a tizeneggyel szerepelt, amelyik 4-4-re végzett a múlt héten Rómában, így Garics György is játszott természetesen.

Az első félidőben nem esett gól, a másodikban a Juve - a héten született kisfia, Tobias születését góllal köszöntő Alessandro Del Piero találatával - pillanatok alatt vezetést szerzett. A Napoli alig két perccel később, az uruguayi Gargano nagyszerű találatával kiegyenlített.

A folytatásban a Napoli enyhe fölényben játszott, de hogy ezt gólra, sőt gólokra váltsa, kellett a játékvezető Bergonzi segítsége is. A 62. és a 70., percben is túl szigorúan ítélt büntetőt, az első esetnél Chiellini tisztán szerelte Lavezzit, majd Buffon sem szabálytalankodott egykori klubtársával, Zalayetával. Domizzit, természetesen, ez nem gátolta meg abban, hogy mindkétszer a hálóba lőjje a labdát.

A Napoli így 3-1-re győzött, a nap másik találkozóján a Torino is két góllal (2-0) verte meg a Cagliarit. A B-ligában a Brescia ismét a táblázat élére ugrott, miután 4-1-re legyőzte a Triestinát, a Pisa pedig kikapott 2-0-ra a Grossetótól. A Bresciában Feczesin Róbert két gólt is szerzett! A Gazzetta dello Sport szerint vitathatatlanul ő volt a mezőny legjobbja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×