eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Botrányosan dobta a büntetőket a Fradi

A Ferencváros 22-19-re kikapott a montenegrói Buducsnoszt Podgorica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája nyitó fordulójában. A vendégek összesen nyolc büntetőt hagyta ki.

A hazaiak góljaira eleinte mindig jött válasz, főleg Juhász kezdett jól. Később több ziccer is kimaradt, így a Podgorica még emberhátrányban is növelte előnyét.

Negyedóra elteltével 6-3-ra vezetett a hazai csapat, a magyar bajnok borzasztóan gyenge volt elöl, az átlövésekből nem sikerült betalálni.

Zsiga Gyula vezetőedző cserékkel frissített, és határozottabb, keményebb védekezést, illetve támadásokat kért, együttese pedig feljött 8-7-re.

A lendület megmaradt, jött az egyenlítés (9-9). A szünet előtti hajrában megint kimaradtak a helyzetek, és előnyhöz jutottak a montenegróiak. Az első játékrészben az FTC hatból öt hetest elrontott.

A pihenő a magyaroknak továbbtartott (13-9), és ez a különbség állandósult, miközben újabb büntetők, ziccerek maradtak ki. A Podgorica annak ellenére lépett el 16-11-re, hogy egyetlen hetest sem dobhatott.

Hatalmas hajrába kezdett a magyar bajnok, a nagy rohanásban sorra szerezte a gólokat, és felzárkózott 17-16-ra. Lehetett volna egyenlíteni, de fölészállt az újabb büntető.

Ez sem szegte kedvét a budapesti csapatnak, és az 55. percben 18-18 lett az állás. A végjátékban emberelőnybe került a Podgorica, és így a maga javára fordította az izgalmas, de nem túl magas színvonalú összecsapást.

Az FTC - amely nyerhető meccset engedett ki a kezéből - jövő vasárnap a román Oltchim Valceát fogadja. Ebben a kvartettben szerepel még a dán Viborg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×