eur:
386.25
usd:
355.4
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Chelsea: szinte lehetetlen küldetés!

A következő hat évben kétszer kell megnyerni José Mourinhónak a Bajnokok Ligáját a Chelsea csapatával - adta ki az egyértelmű utasítást az ügyvezető, Peter Kenyon.

A londoni egyesület ügyvezetője a klub elmúlt három évét összefoglaló DVD-n beszélt arról, hogy 2013-ra a világ legjobb és legnagyobb klubjává kell válnia a Chelsea-nek, és ehhez milyen, a tulajdonos, Roman Abramovics által is elképzelt feltételeket kell teljesíteni.

Nyerni kell, ráadásul sokat...

"Egy tízéves tervet fogalmaztunk meg. Ez egy olyan csapat építéséről szól, amely sikeres - nemcsak egyszer, hanem folyamatosan" - hangsúlyozta Peter Kenyon, aki 2003-ban a Manchester Unitedtől érkezett a Chelsea ügyvezetői posztjára.

"Ez alatt az időszak alatt kétszer kell megnyerni a Bajnokok Ligáját, és uralni kell a hazai bajnokságot" - tette hozzá. Mivel az Abramovics-éra immár négy éve tart, és eddig a BL-ben az elődöntő volt a végállomás, kiszámolható, hogy José Mourinhónak hat év alatt kell kétszer felkerülnie Európa trónjára.

"Meg fogjuk nyerni a BL-t, már csak az a kérdés, hogy mikor. Megvan a keretünk, a hitünk és a képességünk hozzá. Úgy hiszem, a BL-trófea elnyerése már nincs messze" - emelte ki az ügyvezető igazgató.

...és még szépen is kell játszani

Kenyon és Abramovics azonban nem éri be ennyivel, ugyanis arra vágynak, hogy a győzelmeket stílusos játékkal érje el az együttes. Ez nem lesz könnyű, ugyanis a remek bajnoki kezdés után kétszer is botlott a Chelsea, és a stílusosság helyett az ötlettelenség nyomai látszódtak a Kékek játékán.

Bár hallani lehetett az ügyvezető és a portugál menedzser, José Mourinho közötti súrlódásokról, Kenyon többször is dicsérte a szakembert. Kijelentette, hogy igazi győztes típusú trénert kerestek a Chelsea élére, mert a korábbi szakember, az olasz Claudio Ranieri nem volt az.

"A remek eredményei ellenére még éhes volt a sikerre, és látszott rajta, hogy más, mint a többi jelölt, másként közelít a munkához, másként gondolkozik. Ugyanolyan képességeket láttam benne, mint Sir Alex Fergusonban" - emelte ki Kenyon Mourinhóról.

Címlapról ajánljuk

"Nagy erejű ütközés történt" - folyik a keresés a verőcei hajótragédia után

Már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán - mondta a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az M1 televízióban hétfő reggel. Egy ember kimenekült, két holttest megvan, a többiek nincsenek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
62 drónnal indított támadást Ukrajna orosz területek ellen - Háborús híreink hétfőn

62 drónnal indított támadást Ukrajna orosz területek ellen - Háborús híreink hétfőn

Oroszország arról számolt be, hogy Ukrajna vasárnap 62 drónnal indított nagyszabású támadást orosz területek ellen, ami egy dél-oroszországi olajfinomító működésének leállását eredményezte, és amerikai, francia valamint ukrán rakéták is célba értek az orosz ellenőrzés alatti területeken. A finomító egy magánvállalat, amely évente mintegy 4 millió tonna kőolajat dolgoz fel. Legfontosabb háborús híreinket hétfőn az alábbiakban foglaljuk össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×