eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A Barcelona csodagyereke a brazilok ellen fog játszani a válogatottban

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Barcelona új csodagyerekének, Giovani dos Santosnak a pályafutása. A 18 éves csatárt Hugó Sánchez szövetségi kapitány meghívta a mexikói A válogatottba.

Giovani dos Santos nevét a 2005-ös U17-es világbajnokságon ismerte meg a világ, amelyen világbajnoki címhez segítette hazája válogatottját. A torna után megkapta a második legjobb játékosnak járó ezüstlabdát.

Tavaly nyáron, előkészületi mérkőzésen bemutatkozott már a Barcelona első csapatában, de aztán - miután rajta kívül volt már három, az Európai Unión kívüli országba tartozó játékos - nem szerepelhetett hivatalos mérkőzéseken. A korlátozás nem vonatkozott a decemberi klubvilágbajnokságra, ezért oda elvitte Frank Rijkaard a fiatal játékost.

Nem volt átverés

Giovanit a nyár elején kölcsön akarta venni a mexikói Chivas egy évre, az állandó játéklehetőség ígéretével. A Barça azonban nem engedte el, mondván szükség van rá. Nem volt átverés: a brazil apától, már Mexikóban született és felnőtt srác nem csupán sokat játszott, de a katalán klub házi gólkirálya lett a nyári előkészületi mérkőzéseken.

Sokan követelték a mexikói A válogatottba, s akadtak, akik azt ajánlották neki, fontolja meg, nem vár-e inkább a több sikerrel kecsegtető brazil válogatott hívására. Giovani azonban a szívére hallgatott, közölte, ő mexikóinak érzi magát, s ezért a mexikói válogatottban akar játszani.

Carlos Vela is meghívót kapott

Meghívást kapott egy másik 18 éves fiú, Carlos Vela is a keretbe. A 2005-ös U17-es világbajnokság gólkirálya az Arsenal tulajdona, de az előző szezonban a Salamancában játszott, most pedig az Osasuna kölcsönjátékosa.

Az El Trinek becézett válogatott szeptember 9-én Panamát fogadja, majd Brazília ellen játszik három nappal később, az Egyesült Államokban, a Bostonhoz közeli Foxboróban.

Hugo Sánchez ezúttal nem hívta meg a keretbe néhány, európai klubhoz tartozó légiósát, így Rafael Marquezt (Barcelona), Pavel Pardót és Ricardo Osoriót (Stuttgart), Aaron Galindót (Eintracht Frankfurt) és Guillermo Francót (Villarreal), ugyanakkor számít Carlos Salcidóra (PSV), Andrés Guardadóra (Deportivo La Coruna), s a Copa América nagy felfedezettjére, Nery Castillóra (Sahtar Doneck).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×