eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Bernd Schuster nem a védőit, hanem a csatárokat hibáztatja

Bernd Schuster egyelőre bírja a támadásokat. Csapata öt gólt kapott hazai pályán, nyolc napon belül kikapott mind a három, élvonalbeli csapat ellen vívott mérkőzésén, s a 30 millió euróért vett védője hibát hibára halmoz. A német edző szerint előre kell nézni.

"A Sevilla a kontratámadásaival éppen akkor végzett ki bennünket, amikor a legjobban játszottunk. Nincs mit szépíteni, hatékonyabban futballozott az ellenfél" - mondta Bernd Schuster a Sevilla ellen 5-3-ra elveszített Szuperkupa-döntő után.

Miután csapata nyolc nappal e találkozó előtt 1-0-ra kikapott a Sánchez Pizjuán Stadionban is ellenfelétől, 6-3-as összesítéssel bukott el. A Madrid a két találkozó között részt vett Cádizban a Ramón Carranza Trófeáért vívott tornán, ahol az elődöntőben 1-0-ra kikapott a Betistől, majd a harmadik helyért vívott mecset 3-1-re megverte a második ligás hazai csapatot.

Schuster a bekapott öt gól ellenére nem a védelemmel, hanem a támadókkal volt elégedetlenebb. "A kapott góloknál sokkal jobban dühít, hogy nem tudunk elég helyzetet kialakítani. Ezért aztán nem hibáztatom a védőket, a támadókkal elégedetlenebb vagyok."

Noha elismerte azt is, hogy a hátvédsorral kapcsolatban is sok a teendő. "Ha öt gólt kapunk, nem lehetünk boldogok, de tovább kell lépni. Sokkal fontosabb a szombati, Atlético Madrid elleni bajnoki rangadó. Nem hiszem, hogy a csapat lelkileg mélyen lenne."

Nem került még szó a középpályásokról: Schuster kihagyta a kezdő csapatból Gutit, akinek a beállása után feljavult a csapat játéka. A német edző megdicsérte Wesley Sneidert, s az óriási gólt lövő Drenthét is. Aztán kitért egy gondolat erejéig a Guti-kérdésre is: "Egyszerűen nem értem, miért nem játszathatnám azt, amire egész héten készültünk."

A Real Madrid játékosai közül Sergio Ramos, a 30 millió euróért vett, tizenegyest összehozó, kiállított Pepe, valamint Miguel Torres is könnyebb sérülést szenvedett. Közülük Sergio Ramos nem tud pályára lépni szerdán a spanyol válogatottban. A kapus Iker Casillas a válogatott hétfői edzésen sérült meg, nem utazik el Görögországba, a "Vörös Fúriával".

A Sevilla játékosai közül Daniel Alvest továbbra is nagyon szeretné megszerezni a Real Madrid. A brazil azt mondta, nagyon szeretne a bajnokcsapathoz igazolni, úgy érzi "kinőtte" a Sevillát. Hozzátette: "Az a futballista, aki azt állítja, hogy nem érdekli a Real Madrid hívása, hazudik."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×