eur:
394.57
usd:
354.86
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Egy új csodagyerek rugdossa az AC Milan góljait - nézze meg!

Egy kisebb világbajnoksággal is felér a földkerekség leghíresebb klubjainak ifitornája. Malajziában a résztvevő 16 gárda között olyan neves alakulatok lépnek pályára, mint a Flamengo, a Boca Juniors, a Barcelona, az Arsenal, a Manchester United, a Bayern München, s nem utolsósorban az Inter, a Juventus és az AC Milan 19 éveseinek csapata.

A Bajnokok Ifjúsági Kupája nevet viselő sorozatot a tervek szerint a jövőben minden esztendőben megrendezik, ez lesz a korosztály klubvilágbajnoksága. A tizenhatos mezőnyben 12 európai, két dél-amerikai, s két ázsiai szerepel.

Összesen 34 meccset játszanak a tornán - egyelőre az elődöntők felé halad a mezőny: az már biztos, hogy az AC Milan, s a Flamengo is játszhat majd a döntőbe jutásért. Bejut még a legjobb négy közé a Manchester United vagy a Barcelona, illetve az Inter vagy a Juventus is.

A legtöbb európai gárdában akadnak légiósok - magyar futballista, sajnos, nincs a mezőnyben. A torna eddigi csillaga egy fiatal, afrikai származású fickó az AC Milanból: Pierre Aubameyang. Nem kevesebbet tett, mint hogy az eddig veretlenül menetelő, a Flamengo elleni döntetlen után az Ajaxot, az Arsenalt és a Bayern Münchent is kapott gól nélkül verő Milan minden gólját ő lőtte.

Az 1989-es születésű fiú óriási tehetség, nagyon sokra tartja őt edzője, Filippo Galli, az egykori BEK-győztes védekező középpályás is. Egyébként a Milan nagyszámú magyarországi híve számára minden bizonnyal ismerős a családnév: Pierre, akit azonos nevű édesapjától az Emerick névvel is megkülönböztetnek, már a család harmadik tagja, aki szerződést kapott a Milannál.


A legidősebb fiú, Catilina még Gabonban született, a Reggiana hozta Európába. 17 évesen, 2000-ben kapott szerződést a Milantól. Hat éven keresztül volt a klub tagja, de csak egyetlen bajnoki találkozón játszott, az egyesület rendszeresen kölcsönadta, játszott a Triestinában, az Anconában, a Riminiben, a Luganóban és a Chiassóban is.

Háromszoros gaboni válogatott, egyébként mostanság a francia Paris FC játékosa. Érdekes, hogy miután 2002 őszén játszott a Deportivo elleni BL-csoportmérkőzésen, tulajdonképpen a Bajnokok Ligája győztesének mondhatja magát.

Az egyik öccse, a húszéves Willy a mostani idényben is a Milan profi keretében szerepel. Bár hivatalos meccsen még nem lépett pályára a piros-feketéknél, idén januárban, például, az ő góljával nyerte meg a Milan a Luigi Berlusconi-kupát - a Juventus ellen!

A legutóbbi szezonban 23 mérkőzésen 18 gólt szerzett az ifjúsági csapatban. Augusztus elején, a moszkvai tornán ő volt a az AC Milan egyetlen csatára.

S íme, megismerhettük - például az egyik, Magyarországon fogható sportadó segítségével, amely közvetít a malajziai tornáról - a harmadik fiút, a 18 éves Pierre-t is.


Pierre állítólag még tehetségesebb, mint a bátyjai: első számú esélyese annak, hogy megszerezze a malajziai torna gólkirályának járó Roberto Bettega-díjat.

Amúgy volt kitől örökölniük az Aubameyang fiúknak a tehetséget: édesapjuk több mint nyolcvanszor játszott a gaboni válogatottban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Jön a hét legfontosabb eseménye  - Így várják a tőzsdék

Jön a hét legfontosabb eseménye - Így várják a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett, a japán részvénypiac viszont esett, ott a jen erősödése tartotta nyomás alatt az árfolyamokat. Az európai tőzsdék erősödtek, és az amerikai részvénypiacok is pluszban nyitottak, bár később kisebb lefordulás történt. A befektetők alapvetően a hét legfontosabb eseményére, az amerikai jegybank szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×