eur:
394.57
usd:
354.69
bux:
72936.84
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Janics Natasa bizakodó: újra összeülhet a Janics-Kovács páros?

Tavaly párosban és négyesben összesen hat aranyérmet szerzett együtt Kovács Katalin és Janics Natasa a szegedi kajak-kenu világbajnokságon. A hétvégén zárult duisburgi világbajnokságon külön-külön összesen három egyéni aranyérmet nyertek. Az InfoRádiónak nyilatkozva Kovács Katalin azt mondta: élvezte a versenyzést, míg Janics Natasa arról beszélt: bízik abban, hogy a jövőben ismét összeülhet a páros.

Az elmúlt hétvégén Duisburgban Kovács Katalin 500 és 1000 egyesben, míg - a sikeredző Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjából áprilisban távozott - Janics Natasa 200 egyesben győzött.

A 23-szoros világbajnok Kovács Katalin a hazaérkezés után elmondta: nem érez elégtételt azokkal szemben, akik korábban az Európa-bajnoki ezüstérmei miatt bírálták. "Elég magas a mérce saját magammal szemben, én magamnak akartam bebizonyítani, hogy ott tudok lenni az élvonalban. Ez sikerült" - fogalmazott egy mosoly kíséretében a világbajnok.

"Jó volt versenyezni"

Arra a kérdésre, hogy hány világbajnoki címet szerezhet még, Kovács Katalin csak annyit válaszolt: majd a pályafutása befejezése után ad választ. A kajakkirálynő leginkább a döntők napjait élvezte.

"Nagyon jól ment a kajakozás, nagyon örültem annak, hogy végre síkvízi kajakozásról szól a dolog, nem pedig hullámzásról, szélről, rossz körülményekről - szóval jó volt versenyezni" - jelentette ki Kovács Katalin.

Nem szívesen megy most Pekingbe

Az 1000 méteres győzelem utáni este az immár 23-szoros világbajnok elgondolkozott azon, hogy amikor 2002-2003-ban két egyes számban is elindult, "nagyon jó volt túl lenni az 1000 egyesen, ami megerősítette abban, hogy az 500 egyest is meg lehet csinálni".

Kovács Katalin a társaival együtt pár nap múlva indul a pekingi előolimpiára, ami nem az év fő versenye. "Kicsit sajnálom, hogy el kell menni, de az ép ész ezt diktálja, mert fel kell mérni a körülményeket, a lehetőségeket" - fogalmazott.Kovács Katalin volt páros társa, Janics Natasa idén kizárólag 200 egyesben indult a duisburgi világbajnokságon. A Szeged kétszeres olimpiai bajnoka még úgy is magabiztosan győzött, hogy a lábtámasza elcsúszott és elrepedt.

A versenyről szólva Janics Natasa az InfoRádióban elmondta: emiatt kicsit zavarosra sikeredett a rajt, de tanult a hibából és ezután mindig még egyszer leellenőrzi a hajót.

"Az Európa-bajnokságon is annyival jobb voltam a többieknél, hogy nem izgultam. Koncentráltam, jól megcsináltam mindent. A végén már nyújtottam, ami látszott is, egy biztonsági rúgással értem célba. Nagyon boldog vagyok" - nyilatkozta jó hangulatban a világbajnok.

Nem tervez nagy változást

A lábtámasszal kapcsolatos problémák csak az elején zavarták, de felül tudott emelkedni rajtuk, fogalmazott a kétszeres olimpiai bajnok kajakos.

A többi szám nem hiányzott neki nagyon, bár a várakozást sokallta. Ami az elmúlt hónapok eseményeit, a Fábiánné Rozsnyói Katalinnal történt összekülönbözést és a Szegedre való távozást illeti, Janics Natasa elmondta: nem tervez a jövőben nagy változást, kicsit pihen, aztán újra Szegeden edz, az olimpiára pedig egy meleg helyen készül majd.

"Szeretek vele edzeni, a társaságában lenni"

Arra a kérdésre, hogy összeülhet-e még a korábban verhetetlen Janics, Kovács páros, azt felelte: "Tényleg nagyon sajnálom, mert szeretek vele edzeni, versenyezni, egyáltalán a társaságában lenni. Bízom benne, hogy minden rendben lesz és össze fogunk ülni".

Tizennyolc éremmel zárta a magyar válogatott a duisburgi kajak-kenu világbajnokságot. A kilenc aranyéremből három olimpiai számban született. Angyal Zoltán szövetségi kapitány az InfoRádióban úgy fogalmazott: nagyon örül a csapat teljesítményének, amely minden tekintetben megfelel a várakozásoknak.

Nagyon nehéz verseny volt

A három olimpiai számban szerzett aranyérem azt jelenti, hogy továbbra is erős a magyar csapat, ami igaz a helyezéseket tekintve is. "Külön örülök annak, hogy a többi, nem olimpiai számban is sikerült hat aranyérmet szereznünk. Ez is azt bizonyítja, hogy jól sikerült a felkészülésünk. Remélem, hogy ezzel a teljesítménnyel nem csak a szakma, hanem a szurkolók is elégedettek" - mondta Angyal Zoltán.

"Nagyon nehéz verseny volt. Én közel húsz éve járom a világot a különböző versenyeket, de én ilyen kiélezett küzdelmeket még kajak-kenuban nem láttam. Akik veszítettek (például Kozmann-Kolonics páros) akik az erősebbik számukban nem tudtak nyerni, de ezen úgy felpaprikázódtak, hogy a másik számot megnyerték" - hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

Többen rosszul lettek a verseny után

Angyal Zoltán külön örült annak, hogy Kovács Katalin olimpiai számban tudott "meggyőző, nagyon magabiztos, nagyon fegyelmezett versenyzéssel" nyerni, ráadásul úgy, hogy három éve indult utoljára egyesben és az elmúlt versenyek (Világkupa, Európa-bajnokság) sem sikerültek a legtökéletesebben.

"Mikor kijöttek, vagy kivonszolták magukat a szám befejeztével a partra, többen rosszul lettek. Ez azt mutatja, hogy ami bennük volt, azt kiadták. Ez hol aranyéremre volt jó, hol az 5. helyezésre, de mindenképpen köszönet a csapatnak. Fantasztikus élmény volt" - foglalta össze a duisburgi világbajnokság legfontosabb tanulságait a szövetségi kapitány.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Mario Draghi, az Európai Bizottság különmegbízottja, az Európai Központi Bank korábbi elnöke az Európai Parlament előtt világos figyelmeztetést intézett az államszövetséghez: az Európai Uniónak sürgősen egy versenyképességi reformra van szüksége, különben súlyos következményekkel kell szembenéznie. Erősebb fellépést szorgalmaz Kínával szemben, elmélyíteni az EU integrációját a tőkepiaci unió létrehozásával, korlátozná az állami támogatásokat, egyszerűsítené az uniós szabályozást, miközben növelné az innovációba történő befektetéseket. Összességében számos olyan lépést sürget, amelyek a magyar kormány eddigi gazdaságpolitikájával ütköznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×