eur:
389.54
usd:
361.57
bux:
68406.82
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hrepka a NEC Nijmegenbe, Torghelle a CZ Jénába igazolt

Hrepka Ádám, az MTK válogatott csatára egy évre, kölcsönbe, a holland NEC Nijmegen együtteséhez igazolt. Klubot váltott Torghelle Sándor is.

Németh Krisztián után újabb csatáráról mondott le az MTK: a háromszoros válogatott Hrepka Ádám a legutóbbi holland bajnokság tizedik helyezettjéhez, a nijmegeni NEC-hez igazolt.

A piros-zöld holland klubnak legnevesebb játékosa ugyancsak magyar: a kapus, Babos Gábor. A korábban ugyancsak az MTK-ban szerepelt honfitárs bizonyosan sokat segíthet majd Hrepkának a beilleszkedésben.

A NEC honlapja megemlíti a Hrepka szerződtetéséről szóló híradásában, hogy a magyar csatár valamennyi korosztályos válogatottban szerepelt, s hogy az élvonalban 63 mérkőzésen 26 gólt szerzett.

Egy másik (korábbi) válogatott csatár is klubot váltott: Torghelle Sándor a görög PAOK-tól a német Bundesliga 2-ben szereplő Carl Zeiss Jenához igazolt. A Kicker című német sportmagazin a magyar játékos szerződtetése kapcsán megemlítette, hogy 2004-ben a magyar válogatott Torghelle két góljával győzött a németek ellen.

Torghelle várhatóan a nyitányon még nem lép pályára új csapatában, ám a második fordulóban, a Sankt Pauli ellen már játszhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×