eur:
388.49
usd:
360.52
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Alonso és a Ferrari? Lehetetlen!

Az elmúlt napokban több lap is arról cikkezett, hogy melyik Forma-1-es csapathoz szerződhetne Fernando Alonso, ha a szezon végén elhagyná a McLarent. A Ferrarit biztosan tévesen emlegették.

Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke a szezon kezdete előtt az Auto, Motor und Sport című lapnak adott interjújában elárulta, hogy a 2001-es szezon után nem sok választotta el Alonsót attól, hogy a maranellóiak tesztpilótája legyen.

Todt arról is beszélt, hogy minden bizonnyal Flavio Briatore ellenállásán bukott meg a megállapodás, később viszont már nem került szóba Alonso szerződtetése.

Már mindenben megállapodtak Todttal

Az elmúlt napok fejleményei után több érintett is megszólalt Alonso esetleges távozása ügyében. Az egykori versenymérnök, Joan Villadelprat azt mondta, hogy Alonso szóban már mindenben megegyezett Todttal, de végül a Renault-hoz szerződött.

A spanyol pilóta anélkül írt alá Briatore csapatához, hogy arról a Ferrari-vezetőket tájékoztatta volna. Villadelprat kijelentette: biztosnak tekinthető, hogy Alonso soha nem lesz a maranellóiak pilótája, hiszen ezt a versenyző maga írásban garantálta.

Alonso menedzsere és a Mercedes sportigazgatója egyaránt cáfolta, hogy a kétszeres világbajnok el akarná hagyni a McLarent. Garcia Abad azt mondta: Ron Dennis csapatfőnökkel is beszélt, a McLaren első embere pedig egyértelműen cáfolta a Times című angol lap keddi értesülését. (Az újság informátora tényként jelentette, hogy Dennis elengedné Alonsót, mert elege van belőle, ahogy igencsak dühös az angol Lewis Hamiltonra is.)

Hol máshol lehetne Alonso újra világbajnok?

A menedzser hangsúlyozta, hogy az oviedói születésű sztár nem akar távozni a wokingiaktól. Abad megjegyezte: már csak azért sem, mert jelenleg - a Ferrarit leszámítva - máshol nem lenne esélye harmadik világbajnoki címe megszerzésére.

Ez alapján egyértelmű, hogy az azonnali eligazolásról szóló spanyol sajtóértesüléseknek nincs semmi realitásuk, az pedig erősen kétséges, hogy a BMW, a Renault vagy a Toyota fel tud-e zárkózni a McLaren és a Ferrari szintjére a következő évre.

Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója azt emelte ki, hogy a szaksajtónak a nyári szünet alatt is kell valamiről cikkeznie, Alonso viszont a szezon után is maradni akar az istállónál, amelyhez 2009-ig köti szerződés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×