eur:
389.19
usd:
362.62
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Capello már csak néhány percig a Real Madrid edzője

A Marca című madridi sportnapilap értesülése szerint nem hivatalosan a vezérkar már értesítette a Kínában vakációzó olasz edzőt a menesztéséről. Az igazgatótanács délben ül tárgyalóasztalhoz, hogy döntsön az új vezetőedző személyéről. A lap biztosra veszi Bernd Schuster kinevezését.

Az előző hét végén, a Getafe utolsó - a spanyol országos kupa döntőjében vívott - mérkőzése előtt még szócsata dúlt a Real Madrid és a fővárosi déli részén fekvő Getafe csapatának elnöke között.

Ángel Torres napokon keresztül hangoztatta, minden létező fórumon feljelenti a "királyi klubot", ha beigazolódik, hogy Bernd Schuster már márciusban előszerződést írt alá az egyesülettel.

A két elnök sokáig nem is beszélt egymással, majd a madridi sportnapilapok slágertémája lett, hogy a Brunetében rendezett kölyökfutball-tornán legalább szót váltottak egymással.

Zöld út Schusternek

Ángel Torres még akkor is azt hangoztatta, a Getafénél szerződésben lévő Schuster távozását nem fogja megkönnyíteni.

Alkalmasint nem fog kiderülni soha, melyek voltak a meggyőzés eszközei, hatódjunk hát meg a szív szavától: az egyébként a Real Madrid pártoló tagjaként is ismert Getafe-elnök szerdán zöld utat engedett Bernd Schusternek.

Bár a német edző a Getaféval kötött szerződésében szerepelt egy pont, mely szerint köteles 400 000 eurót, körülbelül százmillió forintot fizetni, ha felbontja a kontraktusát, Ángel Torres ettől is eltekintett.

Nagyszerű munkája miatt nem büntetik

Immár mondhatjuk úgy: pontosabb lett volna úgy fogalmazni a szerződésben: köteles 400 ezer eurót fizetni - kivéve, ha a Real Madridhoz távozik. Torres elnök egyébként Schuster nagyszerű munkájával indokolta, hogy lemond az összegről.

Mindazonáltal a Getafe elnök abban is bízik, hogy segítőkészségéért cserébe segítőkészséget kap majd a Real Madridtól, s a bajnokcsapat átengedi kölcsönbe néhány, kevés szerepet kapó fiatal játékosát.

Ramón Calderón elnök korábban kijelentette, a Madrid csak akkor tárgyal majd Bernd Schusterrel, ha az edző már nem áll szerződésben a Getaféval. Aligha képzelhető el, hogy a német edző a két szék között a pad alá essen...

A jogászoké lesz a főszerep

Az igazgatótanács ma délben ül össze, hogy döntsön az edzőkérdésben. Bernd Schuster szinte biztos befutó - az ellenben nem biztos, hogy be is jelentik hivatalosan az edzőváltást. Innentől kezdve ugyanis a jogászoké a főszerep.

Az AS szerint csak július másodikán, hétfőn bontják majd fel Capello szerződését, mert így az olasz edző csak egyéves kompenzációra tarthatna igényt.

A június közepén csapatával az egyesület történetének 30. bajnoki címét nyerő olasz korábban azt mondta, elküldése esetén minden egyes neki járó centre igényt tart a Real Madridtól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×