eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A világklasszis futballista szakított anyukájával, hogy ne csúfolják

A Liverpool egyik legjobban lövő, s legnagyobb munkabírású játékosa a balhátvédje. A "Vörösök" válasza Roberto Carlosra, mondhatnák. Ráadásul Rafa Benítez, a menedzser immár aligha cserélné el norvég játékosát a brazil nehézbombázóra. Az athéni BL-döntő előtt az Inforádio honlapján bemutatjuk a Liverpool és a Milan 15-15 játékosát. Ezúttal a Liverpool balhátvédje, John Arne Riise a "soros".

John Arne Semundseth Riise 1980. szeptember 24-én született a norvégiai Ǻlesundban Pályafutását a helyi csapatban (ǺFK) kezdte, majd egyetlen, a felnőttek között töltött esztendő után, 18 évesen a Monacóhoz igazolt.

Három szezont töltött a francia élvonalban, a középsőben bajnoki címet, majd néhány hónappal később Francia Szuperkupát nyerve. Akkoriban, még tizenévesen, bekerült a norvég válogatottba is.

Utolsó monacói idénye már nem sikerült jól, a klub vezetői nehezen viselték, hogy Riise mindenképpen Angliába akar szerződni. Akkoriban még édesanyja volt az ügynöke - vele később megszakította az "üzleti" kapcsolatot, nem akarva, hogy emiatt csúfolják.

Bár korábban a Blackburn, a Fulham és a Leeds is érdeklődött iránta, 2001 nyarán a Liverpool játékosa lett. A "Vörösök" 4 millió fontot fizettek érte - a Monaco által remélt hatmillió helyett.

Riise első hivatalos mérkőzése új csapatában a Bayern ellen megnyert európai Szuperkupa-döntő volt - abban a stadionban, amely előtte három idényen keresztül a hazai pályát jelentette a számára. Góllal debütált.

Az elmúlt szűk hat szezonban több mint kétszáz bajnoki mérkőzésen játszott a csapatban, balhátvéd létére ritka gólerősen: átlagosan minden tizedik meccsén gólt szerez. Köztük olyan fontos találatot, mint 2007 elején, a Barcelona elleni idegenbeli BL-nyolcaddöntőt eldöntő gól.

Nem éppen galamblelkű fickó, Nem ritkák különböző "ügyei" Angliában vagy Norvégiában, ezek közül a Barça elleni párharcot megelőző, golfklubbeli afférja különösen nagy publicitást kapott a nemzetközi sajtóban. Ugyanakkor hihetetlen küzdőszelleméről is ismert. Amikor 2006 őszén csapattársai, Reina és Carragher arról beszéltek, hogy a bajnoki címről már lemondhatnak, úgy reagált: "Mi soha nem adjuk fel. Csak a gyávák adják fel."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 08:53
×
×
×
×