eur:
389.28
usd:
362.97
bux:
67961.43
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Lassan megkezdődik a nyári vadászat

Három futballistával erősítené meg keretét a friss angol bajnok Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson, és ehhez a klubvezetés 50 millió fontot biztosít. A kiszemeltek között van Dimitar Berbatov és Owen Hargreaves is, bár egyik futballistát sem lesz könnyű az Old Traffordra csábítani. A nyári átigazolási szezon kulcsszereplője a francia Franck Ribéry lehet, akinek fél Európa keresi a kegyeit.

Sir Alex Ferguson, az angol bajnoki címet vasárnap megszerző Manchester United menedzsere bejelentette, hogy nyáron két-három játékossal kívánja megerősíteni keretét. A trénernek az amerikai tulajdonos, Malcolm Glazer 50 millió fontot biztosít az igazolásokra.

A skót szakember neveket nem árult el, mert attól tart, hogy a nagy rivális Chelsea magasabb ajánlattal áll elő, és túllicitálja a manchesteri klubot.

"Amikor verseny zajlik a legjobb futballistákért, az költséges, így várnunk kell, és meglátjuk, mire megyünk. Megpróbáljuk minél gyorsabban megtalálni ezeket a játékosokat, és megkötni a szerződéseket, amint lehet. Az ügyvezető igazgató, David Gill már megtette az első lépéseket" - mondta a Manchester United menedzsere.

Berbatov és Hargreaves is a listán?

A Vörös ördögöket több játékossal is kapcsolatba hozták az utóbbi hetekben: a Tottenham bolgár csatára, Dimitar Berbatov, a Southampton védője, Gareth Bale, az Atlético Madrid spanyol gólzsákja, Fernando Torres, valamint a Bayern München angol középpályása, Owen Hargreaves is a kiválasztottak között van a hírek szerint.

Az említettek közül a bolgár támadót lesz a legnehezebb megszerezni, ugyanis ragaszkodik hozzá klubja, és Berbatov is remekül érzi magát a White Hart Lane-en. Nem kizárt ugyanakkor, hogy elgondolkodtatná a Tottenham vezetőit, ha az újdonsült bajnok Louis Sahát és némi pénzt ajánlana a 11 gólos csatárért.Owen Hargreaves jövője továbbra is kétséges. A középpályás korábban bejelentette, hogy legszívesebben Angliában folytatná karrierjét, és elvágyódását tovább erősítette, hogy a Bayernnel jövőre nem indulhat a Bajnokok Ligájában.

A United hosszú ideje kacérkodik a válogatott játékossal, ugyanis tovább erősítené a már így sem gyenge középpályássort, és további variációs lehetőségeket biztosítana Sir Alex Fergusonnak.

A Manchester United 18 millió fontot ajánlott a német klubnak, ám Münchenben hirtelen feljebb vitték az árat, és immár 20 milliót kérnek Hargreavesért.

Az Arsenal is erősítene

Az idei szezont a várakozások alatt teljesítő Arsenal az Ajax tehetséges ifjú csatárával, Ryan Babellel kívánja megerősíteni keretét. Arsene Wenger 6 millió fontot ajánlott a holland válogatott játékosért.Valószínűleg az idei nyár legkeresettebb "portékája" Franck Ribéry lesz. A futballelitbe a 2006-os világbajnokságon berobbanó francia szélsőt megfelelő ajánlat esetén hajlandó elengedni az Olympique Marseille, ez pedig európai élklubok képviselőit vonzhatja a kikötővárosba.

Ribéry elismerte, hogy legszívesebben külföldön folytatná pályafutását, és leginkább Anglia, illetve Spanyolország felé kacsintgat.

"Hogy melyik álmaim klubja? A Manchester, a Barcelona, a Real Madrid, az Arsenal, a Chelsea és a Milan" - mondta egy francia futballmagazinnak Ribéry.

Öten egy középpályásért

Az átigazolási szezon másik kulcsszereplője lehet az öt klub által is csábított Steve Sidwell. A Reading középpályásáért a Chelsea, a Manchester United, a Liverpool, a Newcastle és az Aston Villa is harcol, és jelenleg a londoni Kékek tűnnek befutónak, ugyanis 50 ezer fontos heti fizetést kínáltak a nagy munkabírású játékosnak.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×