eur:
389.2
usd:
363.48
bux:
68098.31
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Aki beteljesítheti apja álmát

Miguel Reina 1974-ben kétpercnyire volt a BEK-döntő megnyerésétől. Az Atlético Madrid egykori kapusának fia, Pepe nem akar elbotlani a küszöbben. Az athéni BL-döntő előtt az InfoRádio honlapján bemutatjuk a Liverpool és a Milan 15-15 játékosát. Az olasz gárda kapusa, Dida után most jöjjön a Liverpool portása, aki kollégájához hasonlóan tizenegyesölő hírében áll.

José Manuel Reina Páez, becenevén Pepe Madridban született 1982. augusztus 31-én. Pepe a Barçában nevelkedett, a B-csapatban lett felnőtt labdarúgó (másfél év alatt 41 meccsen védett), és Lorenzo Serra Ferrer állította be a blaugrana első csapatába 2000. december 2-án, a Celta elleni bajnokira.

Ám a hollandnál és az őt követő Anticsnál sem lett állandó csapattag, ezért húszévesen, 2002 nyarán tovább állt a Villarrealba. A "sárga tengeralattjárónál" remekelt - utolsó idényében kilenc büntetőből hetet kivédett -, ennek hatására 2005 júliusában a Liverpool 6 millió fontért szerződtette.

Csúcsokat döntöget

A "Vörösöknél" kiszorította a kapuból a BL-győzelem hősét, Jerzy Dudeket. Rafa Benítez jó döntést hozott: a közben a spanyol válogatottban is bemutatkozott kapus első angliai idényében egymás után döntötte meg a klubrekordokat.

2005. december 3-án sorozatban hatodik meccsén nem kapott gólt a bajnokságban, november elejétől december 18-ig 1049 percen át nem kapott gólt a Poolban tétmeccsen, 2006. májusában, ötvenedik hivatalos mérkőzésén sem kapott gólt - s ezzel újabb rekordot döntött meg.

Első félszáz meccse alatt a Liverpool egyetlen korábbi kapusa sem kapott ilyen kevés gólt, mint ő. Huszonkilenccel zárta az ötvenediket, miközben még a legendás Ray Clemence is 32-t kapott.

Egy hónappal később aranykesztyűt kapott, miután senki sem őrizte meg nála több bajnoki meccsen a kapuját a góltól. Aztán az FA-kupa-döntőben, minden, a 120 perc alatt elkövetett hibáját feledtetve, kivédett a szétlövésben három tizenegyest!

Aligha csodálható: bekerült a spanyolok világbajnoki keretébe is, noha Németországban Casillas mögött nem kapott szerepet.

Túlszárnyalná az apját

A 2006-2007-es szezon elején korábbi önmagához képest sokat hibázott, Rafa Benítez azonban töretlenül bízott benne. Megint igaza lett: Reina november közepétől a Chelsea elleni, hazai BL-elődöntővel bezárólag 29 mérkőzésen mindössze tíz gólt kapott. Az elődöntő második felvonásának pedig egyenesen ő lett a hőse.

Nagyon készül az athéni döntőre, reméli, túlszárnyalja majd édesapját. Akad egy plusz feladata is: rá kell beszélnie az apját, hogy utazzon el a mérkőzésre Görögországba. Nem lesz könnyű feladat.

"Apa egész eddigi pályafutásom során legfeljebb hat vagy hét meccsemet látta személyesen. A fia vagyok, ráadásul ugyanúgy kapus, mint ő. Mindig pontosan tudja, mi játszódik le a pályán, s mit élek át én. Azt hiszem, emiatt nem bírja nézni a meccseinket. Pontosan tisztában van azzal, hogy mit jelenthet egyetlen kapushiba. S annyira izgul, hogy szinte rosszul lesz." - mondta a Liverpool első számú kapusa.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×