eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Ismét 16 góllal nyertek Birosék

Második csoportmeccsén is fölényesen, 16 góllal győzött az olimpiai bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott a melbourne-i világbajnokságon. Benedek Tiborék 19-3-ra verték Kanadát, így gyakorlatilag már most eldőlt, hogy egyesen ágon a negyeddöntőben folytathatják.

Az Új-Zéland elleni 21-5-ös siker után a második csoportmeccsek Fodor Rajmund kezdte meg a gólgyártást, majd egy rövid időre döntetlen is volt az állás. Természtesen 1-1-nél utoljára.

Az első negyedben Biros Péter, a másodikban Benedek Tibor remekelt, így hamar eldőlt a meccs. Szécsi Zoltán a nagyszünet előtt kapott egy potyagólt, de így is 9-2-vel várhatták a harmadik játékrészt a csapatok.

Ezután is eredményes maradt a magyar csapat, míg a kanadaiak gyakran a kapufát találták el. Végül minden magyar mezőnyjátékos betalált a tengerentúliak kapujába, és parádés, 19-3-as győzelemmel zárult a meccs.

Kemény Dénes szövetségi kapitány korábban az InfoRádióban azt mondta, hogy nem azonos erősségű az új-zélandi és a kanadai válogatott. A két eredmény alapján mindez azt jelentheti, hogy tovább javult Kásás Tamásék játéka.

Az utolsó csoportmeccsnek nincs különösebb tétje, hiszen a döntetlen is elképzelhetetlennek tűnik a románok ellen, egy kiütéses vereségről nem is beszélve. A mérkőzés szombaton 9 óra 40 perckor kezdődik.Hiányzik egy erős csoportellenfél

Biros Péter - aki ismét négy gólt szerzett - némi meglepetésnek nevezte az ugyanacsak 16 gólos sikert. A Honvéd klasszisa elégedett volt a csapat játékával, és annak is örült, hogy ő maga is eredményesen zárta eddig a meccseket.

Hiányzik egy erős csoportellenfél. Románia korábban keményebb riválisnak tűnt, de a Kanada elleni vereségük alapján visszaestek - mondta az InfoRádióban az utolsó csoportmeccs előtt a riválisról.

A Honvéd vízilabdázója fontosnak nevezte, hogy az emberelőnyös helyzeteket jól ki tudják használni a hátralévő találkozókon. Ez most a nagyszünet után nem sikerült Kemény Dénes szövetségi kapitány együttesének.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×