eur:
389.71
usd:
362.08
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ez már élet-halál harc

A címvédő Barcelona 2-1-es hazai kudarca után lép pályára Liverpoolban a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Hazája bajnokságában mindkét gárda elveszítette szombati rangadóját: a Liverpool a Manchester Unitedtól, a Barcelona pedig a Sevillától kapott ki. A katalán együttes vesztenivaló nélkül és legjobb csapatával lép pályára, míg a Liverpoolnak az adhat erő, hogy már csak a BL-ben érhet el valamit idén. A Lyon döntőként kezeli a Roma elleni visszavágót, az Inter pedig a Valenciával szembeni jó mérlegére alapozhat. A Porto tiszteli a Chelsea-t, de nem adja fel a párharcot.

Rafael Benítez, a Liverpool spanyol menedzsere a Bajnokok Ligája találkozó előtt még a szombati, Manchester Unitedtól elszenvedett vereségen kesergett, majd hozzátette: kedvező, hogy most egy másik sorozatban feledtethetik a bajnoki kudarcot.

"A Barcelonának legalább két gólra van szüksége, ám a katalán az a gárda, amely erre bármikor képes" - intett óva a tréner, aki hangsúlyozta: csapata nem csak a döntetlenre fog törekedni.

Ez ellen a Barcelona ellen a védekező taktika nem is lenne bölcs döntés, hiszen a katalán gárda minden bizonnyal a legjobb tizenegyével áll fel, vagyis Messi, Eto'o és Ronaldinho egyszerre rohamozza majd a Liverpool kapuját.

A Liverpool kapitánya és ikonja, Steven Gerrard szerint az együttesnek immár csak egyetlen esélye maradt, hogy elérjen valamit az idényben, ez pedig a Bajnokok Ligája.

Az angol kupákból idő előtt kiestek a Vörösök, míg a szombati vereség után a bajnoki aranyéremért folyó vetélkedésbe sem szólhatnak bele, ez pedig megsokszorozhatja az erejüket a BL-csata előtt. "Nehezebb lesz a találkozó, mint a Milan elleni, isztambuli döntő volt" - tette hozzá Gerrard a 2005-ös döntőre utalva.

Rijkaard szerint nincs sok vesztenivalójuk

Frank Rijkaard, a katalánok holland szakvezetője azt nyilatkozta, hogy a szombati vereség nincs hatással a keddi mérkőzésre. "Elég erős a csapatunk, hogy meglepetést okozzunk. Úgy kell pályára lépnünk, hogy nincsen sok vesztenivalónk" - tette hozzá a Barcelona trénere.

A Barcelona kapitánya, Carles Puyol a siker receptjét a következőkben foglalta össze: a saját játékukat kell nyújtaniuk, türelmesnek kell lenniük, de minél előbb betalálnak, annál jobb. A védő hozzátette: ösztönzőleg fog hatni a fanatikus liverpooli közönség a Barcelona futballistáira is.

A találkozó előtt minden a Liverpool mellett szól, hiszen a Vörösök előnyből indulnak, remek a hazai mérlegük, míg a Barcelona idegenben ebben a szezonban nem remekel.

A katalánok egy öt évvel ezelőtti találkozóra tekinthetnek példaként, hiszen a 2001-2002-es idényben a csoportkör második fordulójában 3-1-re nyertek az Anfield Roadon - ez az eredmény most is megfelelő lenne Ronaldinhóék számára.Valencia-Inter: nehéz helyzetben az olaszok

Nehéz helyzetből indul két olasz csapat, az Internazionale és az AS Roma is. A milánói gárda az első találkozón 2-2-es döntetlent játszott a San Siro stadionban a Valenciával, amely továbbra is remek formában futballozik, így nem lenne meglepetés, ha a kék-fekete alakulat búcsúzna a legrangosabb európai kupasorozatból.

Ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az Inter a spanyol gárda mumusa: az elmúlt hat sorozatban háromszor ejtette ki a Valenciát, kétszer tudott nyerni a Mestalla stadionban, egyszer megalázó, 5-1-es vereséget mérve Barajáékra.

A Valencia sérültjei felépültek, így legjobb összeállításában fogadhatja az Intert. A spanyol egylet trénere, Quique Sánchez Flores ugyanazzal a taktikával küldi pályára csapatát, mint ahogy két hete játszottak. "Az Inter veszélyes csapat, amely bárki ellen képes gólt szerezni, ezért nekünk kell diktálnunk az iramot" - hangsúlyozta a valenciai edző.

Kollégája, Roberto Mancini arra készül, hogy elvegye a Valencia idei hazai veretlenségét a BL-ben. Az Inter trénere nem számíthat Vieirára, Cambiassóra, és Adriano is kidőlt a sorból.

Döntőre készül a Lyon a Roma ellen

Az AS Roma hazai pályán elért gólnélküli döntetlen után utazik az Olympique Lyon otthonába. A rómaiak legutóbbi két bajnokijukon egyaránt döntetlenre végeztek, ugyanakkor ha Francesco Totti jó napot fog ki, bármire képes lehet a gárda.

"A kiscsapatok ellen jóval nehezebben szívja fel magát az együttes, úgy gondolom, a Lyon otthonában nagyon jó mérkőzést fogunk játszani" - mondta Luciano Spalletti, az olaszok vezetőedzője.

A Lyon mestere, Gérard Houllier szerint a találkozó olyan lesz, mint egy döntő. "Egy fináléban nem számít, hogy hány gólt kapsz, ha eggyel többet szerzel."

A hazaiaknál a sérültek mind felépültek, így csak az eltiltott Toulalan nem szerepelhet, míg a római együttes védelmébe visszatérhet Chivu.Chelsea-Porto: Mourinho újabb kupát nyerne

A Chelsea az esélyese a Porto elleni párharcnak. A portugálok legutóbbi kilenc szigetországi kirándulásuk alkalmával csak egyszer úszták meg a vereséget: 2004-ben a Manchester United vendégeként 1-1-et harcoltak ki, és végül meg is nyerték a sorozatot. Azt a gárdát még José Mourinho irányította, aki ma már a londoniak kispadján ül.

"Nem az a célom, hogy kiejtsem a Portót, hanem az, hogy bejussunk a legjobb nyolc közé" - próbálta meg elterelni a szót saját személyéről a Chelsea trénere. "Ez a csapat rászolgált, hogy a Ligakupa mellett nyerjen még valamit. Az motivál, hogy a szezon végén a játékosaim egy újabb kupát felemelhessenek" - tette hozzá.

A portugálok dél-afrikai csatára, Benni McCarthy is a Chelsea-t tartja a párharc és a sorozat egyértelmű esélyesének. A Porto edzője, Jesualdo Ferreira szerint fiatal együttese képes meglepetést okozni, és nem ijednek meg a Chelsea figyelemre méltó hazai mérlegétől sem.

A Stamford Bridge-en nem lép pályára a Kékeknél John Terry, aki továbbra sem épült fel teljesen a Ligakupa-döntőben elszenvedett fejsérüléséből, de Khalid Boulahrouz ismét bevethető. A vendégeknél egyedül Jose Bosingwa hiányzik majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×