eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Didier Drogba megverte Samuel Eto'ót Afrikában

Megkapta első díját Didier Drogba 2007-ben, könnyen lehet persze, hogy nem az utolsót. Az egész szezonban szuperformában futballozó elefántcsontparti csatárt választotta az Afrikai Labdarúgó-szövetség a 2006-os esztendő legjobb afrikai játékosának.

A Chelsea csatára 79 pontot kapott, öttel előzte meg a legutóbbi három szavazás győztesét, a kameruni Samuel Eto'ót. Harmadik a ghánai Michael Essien lett, 36 ponttal.

Meglepetés Drogba győzelme? Semmiképpen. Még akkor sem, ha sokan vélik úgy, Samuel Eto'o abszolút rekordot elérve, sorozatban negyedszer is győztes lehetett volna, ha nem sérül meg tavaly szeptemberben.

Így ellenben a szavazás heteiben, miközben Drogba élete legjobb formájában tündökölt, a pályán kívülre kényszerült.

Ugyanakkor Drogba tökéletes választás, a mostani szezon vitathatatlanul az eddigi legjobb idénye. Vezeti a Premier League góllövőlistáját, eddig már 28 gólt szerzett minden klubsorozatot figyelembe véve, hazájában megválasztották az Év játékosának, s esélyes erre Angliában is.

A Chelsea szinte csak neki köszönheti, hogy az év négy sorozatából egyet már megnyert, a további háromban pedig versenyben van az elsőségért.

Az elefántcsontparti csatár 2004 nyarán szerződött az Olympique Marseille-ből a Chelsea-be. Bár már az első szezonja végén is csak Thierry Henry-nak volt jobb a gól/perc mutatója a Premier League nagyágyúi közül, azóta csak még jobb szezonokat zárt a Chelsea-ben.Nem mindig szerették

Ugyanakkor, bármilyen furcsa, nem volt mindig nagyon népszerű, még a Kékek hívei körében sem. Tavaly tavasszal még távozását is fontolgatta, miután a sajtó és a szurkolók is kikezdték, félreértve a szavait, melyek szerint ő bizony időnként feldobja magát a tizenhatoson belül.

Azóta mindenki megbocsátott neki - ma már elképzelhetetlen a Chelsea nélküle.

A ghánai Accrában rendezett díjkiosztón - több más kategória győztesének jutalmazása mellett - kihirdették az Év afrikai álomtizenegyét.

Ebbe a kontinens legerősebb klubja, az egyiptomi el-Ahli négy játékosa mellett olyan európai légiósok kerültek, mint Drogba, Eto'o, Essien, valamint Kolo Touré, Didier Zokora, Emmanuel Eboué, s a földrész legjobb fiatal játékosának megválasztott nigériai Taiwo Taye, az Olympique Marseille balhátvédje.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 20:44
×
×
×
×