eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Palik törött féltengellyel vezetett 120 kilométeren át

Egyetlen magyar autós és motoros sem búcsúzott a Dakar-rali ötödik gyorsasági szakaszán, de Palik Lászlóék megszenvedtek a 325 km-es mért táv teljesítésével.

Az Uarzazate és Tan tan közötti 768 km-es etapból 325 km-en számított a gyorsaság, ebben pedig az autósoknál a spanyol Carlos Sainz (Volkswagen) volt a legjobb a francia Stephane Peterhansel (Mitsubishi) és a dél-afrikai Giniel de Villiers (Volkswagen) előtt.

Sainz a mauritániai folytatást is az élről várja, de előnye alig több mint három és fél perc dél-afrikai csapattársával szemben.

Újabb nissanos féltengelycsere

A magyarok közül a szerdai napnak Kis Sándorék és Kristóf Mártonék már nem vághattak neki, a versenyben maradt két egység közül Szalay Balázséknak sikerült jobban a gyorsasági szakasz, a nem hivatalos, de véglegesnek tűnő adatok szerint az 52. helyen végeztek, a folytatást pedig 43.-ként várhatják. Pedig egyszer eltévedtek, egyszer pedig hátulról nekiütközött az Opelnek egy másik autó.

Palik Lászlóék a 68. helyen teljesítették a mért szakaszt, az összetettben pedig éppen Szalayék mögött, a 44. helyen állnak. A Nissannal azonban meggyűlt a bajuk

"Már annak is örülök, hogy egyáltalán kiértünk a szakaszról, ugyanis körülbelül százhúsz kilométert tettünk meg a törött féltengellyel" - mondta Palik, akinek csapattársa, Kis Sándor az első napon küszködött hasonló gonddal.Coma őrzi első helyét

A motorosok versenyében a két spanyol klasszis közül ezúttal Isidre Esteve Pujol volt a jobb, de a címvédő Marc Coma nem maradt el sokkal tőle, és tartja összetettbeli előnyét.

A magyarok közül Kátai Péter a 39., Dési János a 66. lett. Az összetettben Kátai a 37., Dési a 60.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×