eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Király a Manchester United ellen

Anglia talán a világ egyetlen futballnemzete, amelyben az országos kupagyőzelem legalább annyit ér, mint a bajnoki cím. Az élvonalbeli csapatok a hétvégén kapcsolódnak be a 2006-2007-es FA-kupa-sorozatba. Már a mostani, a 32-be jutásért vívott kör is tartogat slágermeccseket, a Liverpool az Arsenallal, a Manchester United, az Old Traffordon, az Aston Villával játszik majd. A Villa kapuját Király Gábor őrzi majd.

A szombathelyi kapus lesz az egyetlen magyar szereplő a Premier League csapatainak mérkőzésein. A Watford Priskin Tamása eltiltása miatt ugyanis nem játszhat a Stockport County ellen. Ettől függetlenül csapatának győzelmi esélye van alacsonyabb osztályú vetélytársával szemben.

Királynak ugyan lejárt már eredeti kölcsönszerződése, de miután Thomas Sörensen, a Villa első számú kapusa még nem épült fel, a birminghamiek továbbra is számítanak rá. Nem könnyű meccsen: a Manchester Unitednél vendégeskedve.

Sir Alex Ferguson csapatában minden bizonnyal bemutatkozik a svéd Henrik Larsson. A Villa egyébként legutóbb 1983. november 5-én, mondhatni története legszebb időszakában tudott nyerni az Old Traffordon.

Most még a döntetlen is nagy siker lenne: a birminghamiek decemberben saját pályájukon is kikaptak 3-0-ra a Cristiano Ronaldo vezérletével játszó Man Unitedtól. Az Aston Villa egyébként legutóbbi kilenc bajnoki, vagy kupameccséből kilencet veszített el a Manchester United ellen.Ami a többi magyar szereplőt illeti, Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion a Leeds Unitedet, Fülöp Márton Sunderlandje a Preston North Endnél vendégeskedik. Nem valószínű, hogy a magyar kapus védene. Úgy fest, Darren Ward Roy Keane első számú kapusa.

Buzsáky Ákos ellenben valószínűleg játszik a Plymouth-ban, a harmadik vonalbeli Peterborough otthonában.

A legutóbbi három bajnoki mérkőzésén csak döntetlent játszott Chelsea most könnyebb feladat előtt áll: ellenfele az egykori válogatott középpályás, Paul Ince csapata, a Macclesfield Town. A Chelsea második a Premier League-ben, a League 2-s ellenfél második hátulról, minden ligacsapatot figyelembe véve.

A forduló slágere a Liverpool-Arsenal találkozó, az Anfield Roadon. A Premier League legjobb hazai mérlegével dicsekedhető gárda, a címvédő várja az "Ágyúsokat". Egyik csapatnak sincs reális esélye a bajnoki címre, maradnak a kupasorozatok. Három nappal az FA-kupa meccs után a két gárda újra találkozik majd az Anfield Roadon, azúttal a Ligakupa negyeddöntőjében.

Esélyesebb a Liverpool - elsősorban azért, mert a két csapat ritkán játszik döntetlenre egymással, az otthon szereplő rendszerint nyer. A Liverpool tavaly március, a Benfica elleni hazai BL-vereség óta 15 csapat ellen 17 mérkőzésen maradt veretlen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×