eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Ne kergessünk illúziókat"

A jövő évben is Várhidi Péter lesz a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember megbízott edzőként már egy hónapja, a Kanada ellen megnyert barátságos meccsen is irányíthatta az együttest. A magyar szövetség elnöke, Kisteleki István azt mondta, hogy az eredmények 2007-ben még nem fontosak.

Jövőre akkor még nem érdekesek az eredmények?

Olyan edző és olyan játékos nincs, akinek nem számít az eredmény. Természetesen mindig is számított és most is szeretnénk részsikereket elérni, de azért illúziókat ne kergessünk, hiszen itt egy fiatal válogatottról van szó, amelyik Kanada ellen már bizonyított. Természetesen nem állítom azt, hogy ők a világ, vagy akár az ország legjobb futballistái, azt viszont nem lehet elvitatni, hogy ők az ország legnagyobb tehetségei. Vannak még mögöttük és remélhetőleg előttük is mások. Számítok a középgenerációra is, akár az idősebbekre is, akik segíthetnek nekünk abban, hogy 2010-2012-re valóban egy fiatal, erős, érett csapatunk legyen.

Konkrétan kikre gondol az idősebb generációból?

Túl korai lenne ebbe belemenni, de mindenkire számítok. Azokra is, akik "leszerepeltek" az előző időszakban, mert nem a játékosok szerepeltek le, hanem elsősorban a csapat. Én kívülálló szurkolóként vettem részt ezeken a mérkőzéseken és úgy láttam, hogy voltak motivációs problémák. Nagyon remélem, hogy ha ezek a játékosok meghívót kapnak, úgy jönnek majd haza, hogy megpróbálnak mindent megtenni. Az a minta, ahogy a csapat hozzáállt a Kanada elleni mérkőzéshez. Lehet azt mondani, hogy a csapat nem játszott jól, hogy voltak gyenge teljesítmények, de úgy jöttek le a pályáról, hogy mindent megtettek a sikerért.

A Magyar Labdarúgó Szövetség vezetése 2010-2012-re vár eredményeket. Nem túlságosan távoli ez az időpont?

Nem, hiszen 2012-ben lesz Európa-bajnokság, nagyon remélem, hogy Magyarországon. Ha elnyerjük a rendezést, akkor az azt megelőző években felkészülési mérkőzései lesznek a válogatottnak. Ha nem kapjuk meg a jogot, akkor a 2010-es világbajnokság után sikeresen kell majd megvívni a selejtezőket.

Ha a válogatott szeretne ott lenni a 2010-es világbajnokságon, akkor legkésőbb 2008 második felére jól kellene szerepelni a selejtezőben.


Ez így van. Elnök úr természetesen úgy határozta meg ezt az intervallumot, hogy reálisan nézve 2010-2012 lehet az az időpont, amikorra ezek a játékosok erejük teljében lesznek. Az 3-5 év múlva lesz, ezek a játékosok most 18-23 évesek, tehát reálisan nézve ez lesz az a pont, amikor ez a csapat komoly színvonalon teljesíthet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×