eur:
395.77
usd:
365.84
bux:
73911.76
2024. július 31. szerda Oszkár

Gyurta: hasmenés, Cseh: torokfájás

Kovács Ágnes remekelt, Cseh László és Gyurta Dániel viszont megbetegedett az úszók Budapest-bajnokságának második napján.

A Széchy Tamás Uszodában rendezett viadalon, vasárnap Kovács Ágnes teljesítménye volt isgen meggyőző, Kiss László szövetségi kapitány szerint az olimpiai bajnoknő 50 és 100 méter mellen elért ideje szép reményekre jogosít.

A szakvezető Szepesi Nikolett 200 háton és Molnár Ákos 200 mellen nyújtott produkciójával is nagyon elégedett volt.

A július 26-án kezdődő Eb-n Kovács Ágnes mellett szintén aranyérmes esélyes Cseh Lászlót ugyanakkor edzőjével, Turi Györggyel egyetértésben hazaküldte Kiss László a délelőtti előfutamokról.

"Lacikának megint előjött a torokfájása, egyébként is hűvösebb volt a víz reggel, ezért azt mondtam, most inkább kímélje magát, menjen haza, egye a mézet, mert sokkal fontosabb, hogy hétfőtől a balatonfűzfői edzőtáborban egészségesen kezdjen, mint hogy itt ússzon, aztán még betegebb legyen" - közölte Kiss.

A szakvezető jelezte: az egész szezon legfontosabb edzőtáborozására vonul el a keret egy része két hétre. A másik része az ifjúsági Eb-re utazik, közülük ugyanakkor hiányozhat Gyurta Dániel.

Az olimpiai ezüstérmes ugyan elérte azt a kort, amikor indulhat a korosztályos kontinensviadalokon is, de két nappal a mallorcai indulás előtt veszélybe került a 17 éves versenyző szereplése.

Gyurta délelőtt még úszott, délutánra azonban súlyos hasmenéssel ágynak dőlt, és egyelőre nem tudni, mekkora a baj. Bár a 200 méter mell csak vasárnap esedékes, Kiss László amondó, "ha egy úszóból három napig minden kijön, az olyan, mintha agyonütnék, akkor nem érdemes rajthoz állnia, azaz egyelőre csupán reménykedünk."

A Budapest-bajnokság kapcsán a szervezők, edzők, versenyzők kiemelték, hogy az Eb-helyszín első tesztelése jól sikerült, mindenki hasznos tapasztalatokkal  gazdagodott.
   
Kiss László hangsúlyozta azt is, hogy "az olyan szakosztályok, mint a válogatott gerincét adó Kőbánya SC tagjai, eddig fedettben edzettek, harminchármas medencében, most nyitott ötvenesben úsztak, ami teljesen más, ezért is volt fontos ez a verseny."

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban is érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Nyomulnak az oroszok Toreck felé, hatalmas erődemonstráció készül – Híreink az ukrán frontról szerdán

Nyomulnak az oroszok Toreck felé, hatalmas erődemonstráció készül – Híreink az ukrán frontról szerdán

Elesett Pivgyenne tegnap, az orosz katonák hamarosan megkezdhetik Toreck ostromát. Az ukrán védelem Pokrovszk térségében sem stabil: kilométerről kilométerre nyomulnak előre az orosz támadók. Hamarosan megérkeznek Ukrajnába az F-16-os vadászbombázók: a fegyvereket friss hírek szerint Amerika adja hozzájuk. Közben Oroszország szinte az összes hadiflottáját és több száz hajóját összevonó erődemonstrációra készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×