eur:
393.65
usd:
369.33
bux:
65787.69
2024. április 23. kedd Béla

Alapjaiban változhat meg az európai futball

Az európai labdarúgó szövetség kedden beterjesztett ajánlásai gyökeresen megváltoztathatják az európai futballt. Az UEFA elképzelései szerint a jövőben fizetési plafont vezetnének be a kluboknál, valamint meghatároznák, hogy egy csapat keretében hány hazai játékosnak kell szerepelni.

A brit kormány és az európai labdarúgó szövetség (UEFA) által közösen kidolgozott tervezet erősen kritizálja az európai futball helyzetét. Az elképzeléseket jegyző volt portugál sportminiszter szerint a futball rossz állapotban van és a politikai vezetők egyetlen közvetlen beavatkozása az lehet, hogy visszaterelik a helyes útra.

Jose Luis Arnaut szerint a klubok egyre jobban belehajszolják egymást a játékosoknak nyújtott minél nagyobb fizetésekbe. "Szükséges lenne bevezetni a fizetési plafon hatékony rendszerét Európában" - áll a tervezetben. Az amerikai csapatsportokban elterjedt rendszer lényege, hogy a klubok csak bevételük bizonyos százalékát fordíthatják bérköltségekre.

A szabályozás elsősorban a nagy klubokat sújtaná, például az angol bajnok Chelseat, amely éppen a héten igazolta le heti 130 ezer fontos (50 millió 400 ezer forintos) fizetésért a Bayern München és a német válogatott sztárját, Michael Ballackot.

A tervezet további fontosabb javaslatai között köteleznék a klubokat arra, hogy keretükben szerepeltessenek bizonyos számú hazai játékost, korlátoznák a játékos-ügynökök hatalmát, jogilag is köteleznék a klubokat, hogy ingyen engedjék el játékosaikat a válogatott mérkőzésekre és átvilágítanák a klubok vezetőit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Hogyan lehet támogatni a munkavállalókat az AI segítségével? Lehet munkavállalói élményt nyújtani és produktivitást növelni a cégeknek a mesterséges intelligencia által? Lehet-e gördülékenyen végigvinni a folyamatot, meggyőzni a munkavállalót arról, hogy az ő munkáját segíti, és nem elveszik az új rendszerek? Ezekről a kérdésekről szólt a Portfolio AI in Business konferenciájának II/A szekciójának panelbeszélgetése, Lassú Lillával (Supercharge, Chief People Officer), Pereczes Jánossal (Magyar Bankholding, ügyvezető igazgató), és Szajbély Benedekkel, a Griffsoft vezérigazgatójával. A beszélgetést Molnár Noémi, BeHive Consulting Chief Behavioural Scientist-je moderálta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×