eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Zidane a Realnak akar segíteni visszavonulásával

A Real Madridot segítené Zinedine Zidane azzal, hogy már kedden bejelentette: a június 9-én kezdődő labdarúgó-világbajnokság után visszavonul.

"A klubnak új csapatot kell építenie, amely újra képes nyerni. Döntésem korai bejelentésével megadtam az esélyt a Realnak, hogy már a világbajnokság előtt új játékost szemeljen ki, amennyiben akar" - mondta a vébé idején 34. életévét betöltő zseni.
 
Zidane arra is rávilágított: döntésének első számú oka az, hogy a csapat az elmúlt 52 év legsikertelenebb időszakát éli, hiszen három éve egyetlen trófea sem került a vitrinjébe.
   
"Közel akarok maradni a klubhoz, mert rengeteget köszönhetek neki. Nem az első vonalban vállalok szerepet, de szívesen dolgoznék a fiatalokkal" - tette hozzá a francia középpályás.

Zidane visszavonulása kapcsán számos kitűnőség megszólalt, közülük Alfredo Di Stefano, a királyi gárda tiszteletbeli elnöke szerint "Zizou olyan képességekkel rendelkezik, hogy akár 40 éves koráig futballozhatna".
   
A 33 éves klasszist a nemzetközi szövetség háromszor (1998, 2000, 2003) választotta az év labdarúgójának, egyszer (1998) az Aranylabdát is kiérdemelte. A királyi gárda 2002-ben az ő találatával Bajnokok Ligáját nyert, míg a francia válogatottat 1998-ban világ-, 2000-ben pedig Európa-bajnoki címre vezette.

Zidane legemlékezetesebb mérkőzését az 1998-as világbajnoki döntőben játszotta, ahol a brazilok elleni 3-0-ás siker alkalmával kétszer is eredményes volt, de a 2002-es Bajnokok Ligája fináléjában is - a Bayer Leverkusen ellen - egy káprázatos győztes találattal írta be magát a futballtörténelembe.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×