eur:
393.75
usd:
365.31
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Miskolcon már nem győztek Görbiczék

A magyar női kézilabda-válogatott barátságos meccsen Miskolcon 26-23-ra kikapott az Európa-bajnok Norvégiától.

A két csapat pénteken Ózdon találkozott, a magyarok magabiztosan, 28-22-re nyertek, előzőleg pedig kedden Kristiansandban remek hajrával 25-24-re szintén Németh András szövetségi kapitány együttes győzött.

A norvégok ezúttal 3-0-ra elléptek, a hazaiak pedig csak a 6. percben találtak be először. Tovább nőtt a különbség (1-5), majd emberelőnyben és -hátrányban sikerült felzárkózni (5-7). A következő létszámfölényes szituációban sokkal jobban koncentrált a norvég csapat, így ismét négy gólra nőtt a különbség (5-9).

Sok volt a hiba mindkét oldalon, de úgy tűnt, a házigazda lábal ki előbb a hullámvölgyből. Görbicz Anita rendre értékesítette a megítélt hétmétereseket, így feljöttek a magyarok 10-9-re. A szünet előtti szakaszban azonban a norvégok újra remekeltek, főleg a kapus Lunde parádézott.

A második félidő elejét is jobban kezdték a vendégek (10-16), a hazaiaktól egyedül Tóth Tímea teljesítménye volt dicsérhető, de ez is csupán arra volt elegendő, hogy ne nőjön a különbség. Sem a szélsők, sem a beállósok, sem a kapusok nem tudták megismételni korábbi jó szereplésüket.

A végjátékban újra előjöttek a rontások, és noha sikerült közelebb férkőzni, az egyenlítés elmaradt.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×