eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Végleges a rivális törökök büntetése

Véglegessé vált, hogy Törökországnak zárt kapuk mögött, semleges helyszínen kell megrendezniea 2008-as svájci-osztrák közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőit. Erről a nemzetközi szövetség fellebbviteli bizottsága döntött.

"Kemény döntés, biztos visszaveti a törököket, hogy hazai meccseiken nem számíthatnak 70-80 ezer fanatikus szurkolójuk támogatására" - mondta Bozsik Péter, a magyar nemzeti együttes szövetségi kapitánya.

"Természetesen ez a mi dolgunkat is megkönnyíti egy kicsit, de a csoporton belüli erőviszonyok ettől nem változnak jelentősen. Furcsa lesz nézők nélküli stadionban játszani, de egy meccsen ezt is ki lehet bírni" - tette hozzá a szakvezető.

A törököknek az országhatártól legalább 500 kilométerre kell megrendezniük hazai találkozóikat.

A FIFA a 2005. november 16-i Svájc elleni isztambuli világbajnoki pótselejtező visszavágója után történtek miatt hozta meg szigorú ítéletét. Törökország 4-2-re megnyerte a találkozót, de idegenben lőtt több góllal Svájc jutott ki a németországi vébére.

A kiesést a hazai játékosok és biztonságiak nem viselték el, az öltözőfolyosón rátámadtak a vendégekre, több svájci futballistát is bántalmaztak. Igaz, a későbbi vizsgálatokból kiderült: a vendég svájciak is súlyos sportszerűtlenségeket követtek el.

A 2008-as Eb selejtezőin a törökök és a magyarok mellett Görögország, Norvégia, Bosznia és Hercegovina, Moldova és Málta küzd majd egymással a továbbjutást jelentő első két helyért.

A Törökország-Magyarország mérkőzés 2007. szeptember 11-én vagy 12-én lesz.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×