INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

MLSZ - John Gregory-frigy: házasság helyett szakítás

Infostart / InfoRádió
Angol lapinformációk szerint John Gregory még szerdán visszautasítja a Magyar Labdarúgó Szövetség ajánlatát a technikai igazgatói posztra. A Guardian napilap úgy tudja, hogy az Aston Villa volt menedzsere azért nem vállalja a felkérést, mert nem kap szabad kezet az összes válogatott irányításában.

Az angol John Gregory három napig tárgyalt a technikai igazgatói poszt betöltéséről Budapesten a Magyar labdarúgó Szövetség vezetőivel, ám a brit Guardian című napilap információi szerint valószínűleg még szerdán bejelenti, hogy nem vállalja a felkérést.

A lap úgy tudja, hogy az Aston Villa és a Derby County volt menedzsere azért mond nemet, mert nem lehet beleszólása a felnőtt válogatott irányításába. John Gregory tavaly október óta négyszer találkozott az MLSZ vezetőivel és a Guardian szerint múlt hónapban gyakorlatilag meg is egyezett Kisteleki István elnökkel abban, hogy ő lesz a válogatott szövetségi kapitánya, ám a magyar sportvezető végül meggondolta magát és Bozsik Pétert nevezte ki a csapat élére.

Az újság úgy tudja, John Gregory azért utasítja szerdán vissza a technikai igazgatói felkérést, mert szerette volna, ha az összes korosztályos válogatottat és a felnőtt csapatot is ő felügyelheti. Utóbbi kérdésben azonban nem született megállapodás. "Nem gondolom, hogy a mostani lenne a megfelelő pillanat a szerepvállalásomra, ezért valószínűleg nemet mondok" - idézi a lap a szakembert.

A Guardian ellentmondásosnak nevezi a kapitánykeresés folyamatát is, emlékeztetve arra, hogy Bozsik Péter a sajtótól értesült kinevezésének híréről.

A címlapról ajánljuk