eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Feltámad a McLaren?

A kiábrándító valenciai teszteredmények után az új V8-as motorral ismét az élmezőnybe került a McLaren-Mercedes. A wokingi Forma-1-es csapat új erőforrása állítólag 60 lóerővel erősebb és jóval megbízhatóbb az elmúlt hetekben teszteltnél.

Hosszú hetek óta először csillant fel a remény a Forma-1-es McLaren csapat számára. Azután, hogy egyre több kulcsember hagyja el Ron Dennis csapatát, és az elmúlt hetek tesztjei is pocsék eredményeket hoztak, a Mercedes előállt új V8-as motorjával.

Juan Pablo Montoya szerda délután Jerezben már kipróbálhatta az új erőforrást, amely sajtóértesülések szerint lényegesen (60 lóerővel) erősebb és megbízhatóbb elődjénél. A kolumbiai harmadikként zárta a napot - mindössze három tizeddel elmaradva a világbajnoki címvédő spanyol Fernando Alonsótól. Az elmúlt hetekben nem egyszer másfél-két másodperc volt a különbség a Renault klasszisa javára.

Miután Kimi Räikkönen az első tesztek után úgy nyilatkozott, hogy a Mercedes-motor az idei autó leggyengébb része, és a szurkolók is kezdtek lemondani a sikeres idénykezdetről, úgy tűnik, a német gyár összekapta magát, és versenyképes V8-assal állt elő. Csütörtökön a kisebb megfázása miatt bő egy hetet kihagyó finn is gyakorolhat az új motorral felszerelt McLarennel.

Nem mindegy, hogy milyenek lesznek az első benyomásai, hiszen hamarosan döntenie kell a jövőjéről. A kétszeres világbajnoki ezüstérmes Räikkönent több istálló is szívesen látná, így csak rajta múlik, hogy marad-e a McLarennél. Ha újra csalódnia kell a csapatban, tovább nő az esélye annak, hogy valamelyik riválishoz igazol a szezon után. A 2006-os idény első futamát március 12-én Bahreinben rendezik.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×