eur:
394.03
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Sajnálkozik a brutális vízipólos

Alekszandar Csirics, a Brescia szerb-montenegrói vízilabdázója nagyon sajnálja, hogy súlyos sérülést okozott Hegedűs Gábornak, az Eger játékosának, de nem tekinti magát vétkesnek.

Az Eger még január 28-án fogadta a Bresciát a LEN Kupa negyeddöntő mérkőzésen, ekkor történt, hogy Alekszandar Csirics olyan brutálisan ütötte meg magyar ellenfelét, hogy annak eltört az orra és az arccsontja.

Hegedűs Gábort meg kellett műteni, ezért csak hónapok múlva játszhat újra.

A szerb szerint a magyar nézők és játékosok hibásak

Csirics azt mondta, hogy az egri meccset rendkívül ideges körülmények között játszották, amiért a szerb pólós részben a játékosokat hibáztatja, részben pedig az egri nézőket.

A szerb játékos az Eger csapatát hibáztatja azért is, amiért a két csapat előző, még a LEN Kupa csoportselejtezőjében vívott bresciai mérkőzésén magyar részről érte sérelem őket.

Csirics azt állítja, hogy a magyarok olyan sérülést okoztak honfitársának, Samir Baracsnak, hogy szemsérülést szenvedett, ezért egy hónapig nem játszhatott.

Egy hónap vagy két hét?

Ezzel kapcsolatban ellentmondó információk láttak napvilágot, mert a Brescia klubvezetője úgy nyilatkozott, hogy Barac akkor két hónapig nem szállhatott vízbe. Az egri vezetők szerint két hét elteltével már játszott.

Piero Borelli, a Brescia főigazgatója elmondta azt is, hogy a televíziós bizonyíték nem elfogadott a vízilabdában.

Az olasz sportvezető ezt azért tartotta fontosnak hangsúlyozni, mert az egriek az európai szövetségnél televíziós felvételekkel próbálják bizonyítani Csirics súlyos szabálytalanságát.

Halmos R. Péter, az egri pólósok ügyvezető elnöke nem érzi úgy, hogy precedensértékű lenne Csirics elmarasztalása.

Hozzátette, hogy nem érti miért lenne baj az, ha valakit utólag ítélnek el, ráadásul más sportágakban, például a labdarúgásban is bevezették már az utólagos eltiltást, ha az kijár a brutálisan játszónak.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×