eur:
389.59
usd:
357.64
bux:
73097.57
2024. július 22. hétfő Magdolna

Bozókyék maradnak

Bozóky Imre, Puhl Sándor és Kutasi Róbert is marad a posztján: a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közgyűlésén mindhármuk esetében többen szavaztak ugyan a visszahívásukra, mint a maradásukra, de a leváltáshoz szükséges kétharmados többség hiányzott.

Bozóky Imre MLSZ-elnök elmondta, hogy a rengeteg ellene leadott szavazat kritikus szám, komoly figyelmeztetés. Hozzátette: váratlanul érte az öt elnökségi tag lemondása, de amint lehet, kibővül a testület, és erre a következő közgyűlésen lesz lehetőség.

A tanácskozás után ült volna össze az MLSZ elnöksége, hogy döntsön Lothar Matthäus szövetségi kapitány december 31-én lejáró szerződésének esetleges meghosszabbításáról, de ezt a megbeszélést a kialakult helyzetre való tekintettel későbbi, egyelőre meg nem nevezett időpontra halasztották.

A három MLSZ-vezető leváltását Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Liga (MLL) elnöke javasolta. A visszahíváshoz a küldöttek kétharmadának támogatására lett volna szükség.

Kisteleki István korábban napirend előtti felszólalásában felajánlotta, hogy az MLSZ elnökségének távozása esetén ő is lemond posztjáról. A közgyűlés után a ligaelnök elmondta: Bozóky Imre elnök és Puhl Sándor alelnök megfutamodott a rendkívüli közgyűlésen, mert nem mondtak le posztjukról, s ezzel nem vállalták az újraválasztás megméretését.

Az liga első embere megjegyezte, hatalmas egység van az általa vezetett szervezetben, így elképzelhetőnek tartja, hogy a következő közgyűlésen már eredménnyel járnak a profi képviselők, akik összefognak az amatőr küldöttekkel a megtisztulás érdekében.

Korábban a Liga képviselői bejelentették, hogy Kutasi Róbert kivételével lemondanak az MLSZ elnökségében meglévő tisztségeikről.

A közgyűlés úgy határozott, hogy a szövetség szakmai programját ezúttal nem tárgyalja, erre a következő tanácskozáson kerül sor.

Tegnap a Magyar Labdarúgó Szövetség felügyelőbizottsága által felkért könyvvizsgáló 525 millió forintos hiányt, azon belül körülbelül 200 milliós adótartozást állapított meg a szervezetnél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Magyarics Tamás: az idő nem a demokratáknak dolgozik, Kamala Harrisen kívül nincs komoly jelölt

Magyarics Tamás: az idő nem a demokratáknak dolgozik, Kamala Harrisen kívül nincs komoly jelölt

Ugyan szóba jött néhány demokrata kormányzó neve lehetséges elnökjelöltként, egy kivételével nem ismertek országosan, pár hét alatt pedig nem lehet felépíteni senkit – mondta az InfoRádióban az ELTE emeritus professzora. Magyarics Tamás hozzátette: Kamala Harris valószínűleg már a konvenció szavazásának első körében megszerzi az elnökjelöltséghez szükséges támogatottságot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hathetes csúcsra rántották a forintot

Hathetes csúcsra rántották a forintot

Se az üzemanyagválság esélye, se Joe Biden visszalépése, se a váratlan kínai kamatvágás nem mozgatta meg péntek estéhez képest hétfő reggelig a forintot, a 390-es szint közvetlen közelében kezdte a hetet az euróval szemben. Aztán volt egy forintgyengülés reggel, de utána éles fordulatot láttunk, és hétfő délre már hathetes csúcsra kapaszkodott a magyar fizetőeszköz 389,5-nél. Kedden az MNB a Portfolio felmérése szerint folytatja majd a kamatcsökkentési sorozatát: óvatos, 25 bázispontos vágást hajthat végre, ez lehet magyar szempontból az egyik fő esemény a héten.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×