eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Bozókyék maradnak

Bozóky Imre, Puhl Sándor és Kutasi Róbert is marad a posztján: a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közgyűlésén mindhármuk esetében többen szavaztak ugyan a visszahívásukra, mint a maradásukra, de a leváltáshoz szükséges kétharmados többség hiányzott.

Bozóky Imre MLSZ-elnök elmondta, hogy a rengeteg ellene leadott szavazat kritikus szám, komoly figyelmeztetés. Hozzátette: váratlanul érte az öt elnökségi tag lemondása, de amint lehet, kibővül a testület, és erre a következő közgyűlésen lesz lehetőség.

A tanácskozás után ült volna össze az MLSZ elnöksége, hogy döntsön Lothar Matthäus szövetségi kapitány december 31-én lejáró szerződésének esetleges meghosszabbításáról, de ezt a megbeszélést a kialakult helyzetre való tekintettel későbbi, egyelőre meg nem nevezett időpontra halasztották.

A három MLSZ-vezető leváltását Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Liga (MLL) elnöke javasolta. A visszahíváshoz a küldöttek kétharmadának támogatására lett volna szükség.

Kisteleki István korábban napirend előtti felszólalásában felajánlotta, hogy az MLSZ elnökségének távozása esetén ő is lemond posztjáról. A közgyűlés után a ligaelnök elmondta: Bozóky Imre elnök és Puhl Sándor alelnök megfutamodott a rendkívüli közgyűlésen, mert nem mondtak le posztjukról, s ezzel nem vállalták az újraválasztás megméretését.

Az liga első embere megjegyezte, hatalmas egység van az általa vezetett szervezetben, így elképzelhetőnek tartja, hogy a következő közgyűlésen már eredménnyel járnak a profi képviselők, akik összefognak az amatőr küldöttekkel a megtisztulás érdekében.

Korábban a Liga képviselői bejelentették, hogy Kutasi Róbert kivételével lemondanak az MLSZ elnökségében meglévő tisztségeikről.

A közgyűlés úgy határozott, hogy a szövetség szakmai programját ezúttal nem tárgyalja, erre a következő tanácskozáson kerül sor.

Tegnap a Magyar Labdarúgó Szövetség felügyelőbizottsága által felkért könyvvizsgáló 525 millió forintos hiányt, azon belül körülbelül 200 milliós adótartozást állapított meg a szervezetnél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×