INFORÁDIÓ 
2020. április 6. hétfő
Bíborka, Vilmos

óvoda

babakötvény

migráns

napinfo

Minden kilencedik nagycsoportos megúszhatja az iskolát - a nap hírei

InfoRádió

45 százalékkal nőtt a babakötvény állománya tavaly; a határidőig valamivel több mint 10 ezer iskolai felmentési kérelem érkezett az Oktatási Hivatalhoz; Szlovákiában mintegy háromezer köbméter veszélyes hulladék ömlött ki a magyar határ közelében. Az InfoRádió legfontosabb csütörtöki hírei.

45 százalékkal nőtt a babakötvény állománya 2019-ben - közölte a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese. Borbély László András elmondta: nemcsak a Babakötvény, hanem általánosságban az állampapírok iránt is megnőtt a lakossági érdeklődés.

A határidőig valamivel több mint 10 800 iskolai felmentési kérelem érkezett az Oktatási Hivatalhoz. Ez azt jelenti, hogy nagyjából minden kilencedik iskolaköteles korú gyereket szeretnének még egy évig óvodába járatni a szülők.

Az idén 950 millió forintból bővítik a lakosság sportolási lehetőségeit. Az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos arról számolt be, hogy a kerékpározás népszerűsítéséért elindítják az Országos Bringapark Programot, továbbá javulnak a futás és a sziklamászás feltételei.

Tompánál elérte a magyar határt a Szerbiában indult migránsmenet. A közúti határátkelőt lezárták, a határ magyar oldalán felsorakoztak a rendőrök. Az M1 tudósítása szerint a migránsok száma több százra tehető, köztük gyerekek és nők is vannak. Humanitárius szervezetek takarókat, sátrakat osztogatnak.

Hazaengedték a kórházból azt a magyar egyetemistát, aki januárban hagyta el a koronavírus gócpontjának számító Vuhant. Közben a Budapest Airport kommunikációs vezetője arról tájékoztatott, hogy a Liszt Ferenc-repülőtéren eddig csaknem 900, közvetlenül Kínából érkezett utas szűrését végezték el, senkinél nem mutatták ki a fertőzést.

A Vuhanból kiinduló, új koronavírus-járvány eddig több mint 28 ezer embert fertőzött meg és 566 ember halálát okozta világszerte.

Szlovákiában mintegy háromezer köbméter veszélyes hulladék ömlött ki a magyar határ közelében, Csabrágvarbóknál lévő biogáz üzem egyik konténeréből - közölte a szlovák rendőrség. Az iszapszerű anyag a gyárban történt meghibásodás után ömlött ki a földre, illetve részben a helyi patakba. A tájékoztatás szerint a kiömlött biohulladék közvetlenül nem veszélyes az emberekre, ám a talajvízbe jutva veszélyt jelenthet.

Romániában a szerdán leváltott Ludovic Orban kapott újabb kormányalakítási megbízást. Klaus Iohannis államfő azt mondta: az év végén esedékes parlamenti választások előrehozását szeretné elérni.

Több mint ezer tudós építette fel a daganatos betegségek eddigi legteljesebb profilját. A korszakalkotó tanulmány megváltoztathatja a rák kezelését - adta hírül a BBC News. A tanulmány 38 ráktípus 2658 daganatának teljes genetikai kódját elemezte. Ennek köszönhetően minden páciens rákbetegsége személyre szabhatóan kezelhető lesz.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018