eur:
392.12
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Állami kitüntetéseket adtak át az államalapítás ünnepe alkalmából - Hírösszefoglaló

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a főváros több kerületében szerdáig az augusztus 20-ai rendezvények miatt. A német kancellár is részt vesz a 30 évvel ezelőtti határnyitás alkalmából tartandó soproni megemlékezésen.

Megerősítette Magyarország stabil kilátású államadós-osztályzatát a Fitch Ratings. A hitelminősítő szerint a magyar gazdaság erős, de stabil teljesítményét ellensúlyozza a magas adósság, valamint a kiszámíthatatlan gazdaságpolitika kockázata. A Fitch Ratings közölte azt is, hogy a továbbiakban a magyar gazdaság növekedésének fokozatos lassulására számít.

A díjazottak új utakat, megközelítéseket találtak a gondolatok birodalmában, a tudományokban, valamint a kultúrában - mondta Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere, amikor állami kitüntetéseket adott át az államalapítás ünnepe alkalmából.

Változik a közösségi közlekedés menetrendje az ünnepi hosszú hétvégén. A fővárosban lezárták a Lánchidat, valamint a Várkert Bazár környékét, az Alagutat és a Fő utcát a Halász utcától, valamint a budai és a pesti alsó rakpart egy részét. A MÁV tájékoztatása szerint vasárnap és hétfőn az ünnepnapra, 20-án a vasárnapra, 21-én pedig a hétfői munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok. A Volánbusznál szombaton és hétfőn a szabadnapi, vasárnap és 20-án pedig a munkaszüneti napi menetrend lesz érvényben.

Sopronba látogat hétfőn a német kancellár a magyarországi határnyitás 30. évfordulója alkalmából. Angela Merkel és Orbán Viktor magyar miniszterelnök is beszédet mond a soproni evangélikus templomban, majd kétoldalú megbeszélést folytatnak. Ennek középpontjában a kétoldalú kapcsolatok, valamint Európa-politikai és külpolitikai témák állnak.

Az új kutatás-fejlesztési és innovációs rendszerrel kapcsolatos elvárásokról egyeztetett az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat elnöke a Kancellári Klub elnökségével. Maróth Miklós, a hálózat elnöke az egyetemek képviselőinek azt mondta: a 2020-as költségvetésben 32 milliárd forinttal nő a támogatás.

A zuglói polgármester szerint a korábbinál hatékonyabban és olcsóbban működik az új, már önkormányzati üzemeltetésű zuglói parkolási rendszer. Karácsony Gergely polgármester, ellenzéki főpolgármester-jelölt az InfoRádióban hangsúlyozta: sikerült megfelezni az eddigi kiadásokat. Rozgonyi Zoltán, a Fidesz-KDNP 14. kerületi frakcióvezetője az InfoRádióban ugyanakkor úgy vélte: Karácsony Gergely átláthatatlan módon kötött újabb szerződést egy magáncéggel.

Ismét változik a nagykörúti villamospótlás rendje a négynapos ünnep után. Augusztus 21-én, szerdán hajnali 4 órától a 4-es-6-os a Jászai Mari tér és a Corvin-negyed között közlekedik, a Nyugati pályaudvar és a Széll Kálmán tér között pedig busz jár. Iskolakezdéstől, vagyis szeptember 2-ától újra a teljes vonalon jár majd a 4-es és a 6-os villamos.

Aláírásgyűjtés indult a tisztább levegőért, miután mérések szerint olyan szennyezett a levegő a budapesti Duna-parton, mint a legforgalmasabb fővárosi közlekedési csomópontokban. Sok lakossági panasz után a Levegő Munkacsoport és a Greenpeace mérései igazolták a szennyezést, amelyet a motorjaikat járató hajók okozzák.

A vállalatokat és a lakosságot segítő gazdasági intézkedéseket jelentett be a hongkongi pénzügyminiszter. A cél a városban uralkodó politikai és társadalmi zűrzavar és az amerikai-kínai kereskedelmi háború negatív hatásainak enyhítése. A lépéssel több mint egymillió adófizető élvezhet adómentességet, a hongkongi kormány emeli az idősek és az alacsony bérért dolgozók juttatásait, valamint támogatást nyújt a kisvállalkozásoknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×