eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Közös európai harccsoportot hoznak létre a visegrádi négyek - A nap hírei

Hisz a megállapodás-tervezetben és ő maga kívánja végigvinni a Brexit-folyamatot – jelentette ki a brit kormányfő. Megkezdte a nyugdíjprémiumok kézbesítését a Posta. Adatokat kért be a lakástakarék-pénztári törvény módosítása előtti ügyfélrohamról a jegybank.

Nem lesz újabb Brexit-népszavazás - jelentette ki a brit miniszterelnök. Theresa May azt is közölte: Ő fogja végigvinni a folyamatot, vagyis nem készül lemondani. Közben bizalmatlansági szavazást kezdeményezett Theresa May ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt keményvonalas Brexit-párti frakciócsoportjának vezetője. A Brexit-megállapodástervezet miatt pedig sorra mondtak le a brit kormány miniszterei.

Megkezdte a nyugdíjprémiumok kézbesítését a 2 és fél millió nyugdíjasnak a Magyar Posta. Panulin Ildikó szóvivő az InfoRádióban elmondta: a kézbesítés november 30-áig tart. A nyugdíjprémium és a nyugdíj egy utalványon érkezik, így a jogosultak egy összegben kapják meg az ellátást, de a szelvényen külön szerepel a két összeg.

Adatokat kért be a lakástakarék-pénztári törvény módosítása előtti ügyfélrohamról a jegybank. Windisch László, az MNB alelnöke azt mondta: eddig nem érkezett olyan információ, amely szerint az utolsó napokban szabálytalanul kötöttek volna szerződéseket. Előzőleg Varga Mihály pénzügyminiszter az atv.hu-nak arról beszélt: a szerződéskötések utolsó nagy rohamában a hozamvadász szempontok érvényesültek. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón pedig azt mondta: vannak információk arról, hogy a törvény hatályba lépése után is kötöttek állami támogatásos szerződéseket.

Nem lehet népszavazást tartani a lakástakarék-pénztárak állami támogatásának visszaállításáról. A Nemzeti Választási Bizottság nem hitelesítette a Momentum Mozgalom alelnökének, és Jobbik alelnökének magánszemélyként benyújtott népszavazási kérdéseit. Az NVB indoklása szerint a kérdések az Országgyűlést a költségvetési törvény módosítására köteleznék, ezért nem hitelesíthetőek. A határozatok nem jogerősek, azokkal szemben 15 napon belül lehet jogorvoslattal fordulni a Kúriához.

Az uniós forrásokon felül további 80 milliárd forinttal támogatja a 3-as metró felújítását a kormány - jelentette be a kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely hozzátette: a szombati ünnepi közgyűlésen írja alá a megállapodást a kormány és Budapest együttműködéséről Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester. Ennek részeként jön létre a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa, ami minden lényeges budapesti fejlesztéssel foglalkozik majd.

A Balatontourist is a Konzum Nyrt. közvetlen tulajdonába kerül - jelentette be a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A BLT Group Zrt.-t és az érdekeltségébe tartozó Balatonturist-csoportot tőkeemeléssel szerzi meg a Konzum. A csaknem 980 millió forintos apport ellenértékét a Konzum több mint 3 millió darab új részvény zárt körű forgalomba hozatalával egyenlíti ki.

Gyanúsítottként hallgatta ki Simonka György országgyűlési képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség. A vádhatóság bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indított nyomozást. Az eddigi adatok szerint a vagyoni hátrány meghaladja az 1 milliárd 400 millió forintot.

Közös európai harccsoportot hoznak létre a visegrádi négyek. Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia közös katonai kontingense 2019 második felében kezdi meg működését. A honvédelmi miniszter elmondta: Horvátország is jelezte, hogy csatlakozni kíván a harccsoporthoz. Benkő Tibor hangsúlyozta: a magyar kormány álláspontja szerint kiemelten fontos kérdés Európa számára a biztonság, és ebben egyetért a V4 tagországainak valamennyi kormánya.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×