eur:
390.52
usd:
364.97
bux:
68193.45
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Bong Dzsun Ho dél-koreai forgatókönyvíró és rendező (b3), valamint az Élősködők című film színészei a legjobb szereplőgárdának járó elismeréssel az amerikai film- és televíziós színészek céhe, a SAG (Screen Actors Guild) 26. díjkiosztó gáláján Los Angelesben 2020. január 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/David Swanson

Tisztázatlan körülmények között meghalt a világhírű koreai színész

A dél-koreai fővárosban, autójában szerdán holtan találták Li Szun Kjun színészt, aki leginkább az Élősködők című Oscar-díjas filmben játszott szerepéről volt ismert - közölték a hatóságok, miután a rendőrség hetek óta intenzív nyomozást folytatott a népszerű színész állítólagos droghasználata miatt.

A rendőrség és a mentőszolgálat munkatársai kezdetben csak eszméletlennek hitték a színészt, akit Szöul északi részén, egy utcán parkoló autóban találtak meg. Később azonban megállapították, hogy meghalt.

A rendőrség azután kereste a 48 éves Lit, hogy bejelentést kapott eltűnéséről. A hatóságok nem voltak hajlandók további részleteket közölni, többek között azt sem, hogy Li öngyilkos lett-e. A dél-koreai média, köztük

a Yonhap helyi hírügynökség szerint azonban Li családja szerdán jelentette a rendőrségnek, hogy a színész egy búcsúlevélhez hasonló üzenetet hagyva távozott otthonról.

Li egy gazdag családfőt alakított az Élősködők című filmben, amely 2020-ban - első nem angol nyelvű filmként - elnyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat és további három kategóriában is nyert. Az alkotás szereplői, köztük Li is, elnyerték a hollywoodi filmszínészek céhétől (SAG) a legjobb színészgárdának járó díjat 2020-ban. A Dr. Agy című sci-fi thrillerben nyújtott alakításáért Lit tavaly jelölték a legjobb színész kategóriában a nemzetközi Emmy-díjra is. Li már az Élősködők előtt is népszerű színész volt Dél-Koreában.

A színész ellen rendőrségi vizsgálat folyt, azzal gyanúsították, hogy illegális drogokat használt egy bár hostessének lakásán. Li pert indított két ember, köztük a hostess ellen, azt állítva, hogy megzsarolták. A nyomozás széles körű nyilvánosságot kapott a bulvársajtóban. Li a Yonhap szerint ragaszkodott ahhoz, hogy becsapták, és nem tudta, hogy mit vett be.

Dél-Koreában régóta a legmagasabb az öngyilkossági ráta a fejlett országok között. Szakértők szerint sok híresség öngyilkossága hátterében a rosszindulatú és sértő online kommentek és a súlyos internetes zaklatások állnak.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 29. 19:47
×
×
×
×