eur:
389.32
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
NEW YORK, NY - MARCH 13:  Burt Young and Sylvester Stallone attend the Rocky Broadway opening night at The Winter Garden Theatre on March 13, 2014 in New York City.  (Photo by Bruce Glikas/FilmMagic)
Nyitókép: Bruce Glikas/FilmMagic

Elhunyt a klasszikus Rocky filmek sztárja

Meghalt Burt Young. 83 éves volt. Az amerikai színész a Rocky-filmekben a címszereplő sógorát, Paulie Penninót alakította, amelyért Oscarra is jelölték. Halálhíréről lánya számolt be a New York Timesnak.

A halálhírről több magyar lap is beszámolt. A 24.hu ad rövid önéletrajzot a színészről. Eszerint a New York-i születésű Young tizenhat évesen csatlakozott a tengerészgyalogosokhoz, a hadseregben kezdett bokszolni.

Színészkarrierjét elsősorban az olasz-amerikai szerepek jellemezték, ide tartozott az is, amely aztán világhírűvé tette: 1976-ban megkapta Paulie Pennino szerepét a Rockyban, a bokszoló feleségének testvérét, egyben Rocky legjobb barátját játszotta.

A szerepet hat filmen keresztül, egészen a 2006-os Rocky Balboáig ő alakította, a karakter halála miatt azonban a 2015-ös Creedben már nem tért vissza.

Ikonikus szerepe mellett olyan filmekben tűnt fel, mint a Kínai negyed, a Volt egyszer egy Amerika vagy A szerencsejátékos. Young a színészkedés mellett festett – a Rocky Balboában fel is tűnik néhány képe – emellett íróként jegyzett egy regényt és több színdarabot is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sly Stallone (@officialslystallone) által megosztott bejegyzés

A színésztől Sylvester Stallone is búcsúzott, aki rendkívüli embernek és művésznek nevezte Youngot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×