eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
filmforgatás mozi kamera
Nyitókép: Pixabay

Nagyot fordult az élet a tatai várban - a turistáknak is figyelniük kell

Begyűrűzött a hollywoodi munkabeszüntetés - az előre meghirdetett időpontoktól eltérően alakulnak a külföldi filmforgatás időpontjai, és az emiatti lezárások a tatai várnál.

Az Infostart is megírta, hogy amerikai filmesek vették birtokba a tatai várudvart, ami lezárásokkal is jár, így az előre meghirdetett időpontokban sem az udvart, sem a vármúzeumot nem lehet látogatni. A Kuny Domokos Múzeum közleményében arról adott tájékoztatást, hogy a lezárások időpontjai megváltoztak - írta most a kemma.hu.

A csúszás oka a tengerentúli filmstúdiókat érintő színészsztrájk, ami miatt számos nagy produkció forgatását is leállították már korábban, némelyiket újra sem indítják. Egyesek egyenesen arról beszélnek, hogy a mesterséges intelligencia mind aktívabb használata, a streaming- és a filmipar működési modellje és más okok miatt Hollywood az összeomlás szélére kerülhet (főként hogy a forgatókönyvírók is sztrájkba léptek).

Lezárások után jönnek az arany leletek:

  • Július 21-én, pénteken a várudvar és a vármúzeum nyitva lesz; 11 és 14 órakor a Különleges helyek elnevezésű séták is elindulnak.
  • Július 22-én, szombaton a tatai vár és a várudvar is zárva lesz.
  • Július 23-án, vasárnap a tatai vár és a vármúzeum 9:00 és 17:00 óra között várja látogatóit.
  • Július 24-én, hétfőn a tatai vár és a várudvar is lezárásra kerül.
  • Július 25-én, kedden pedig a megszokott nyitva tartás szerint várják a látogatókat 9:00 és 17:00 óra között, ezen a napon pedig 11 órakor mutatják be azt a különleges arany leletanyagot, amely a legújabb régészeti kiállítás anyagát gazdagítja majd.
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 14:18
×
×
×
×