eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pexels

Hollywood most tényleg közel került az összeomláshoz

Ha a sztrájkok elhúzódnak, annak katasztrofális következményei lehetnek Barry Diller, a Paramount volt vezérigazgatója szerint.

Ha nem oldódik meg gyorsan a színészek és a forgatókönyvírók sztrájkja, az egy teljes iparág összeomlásához vezethet Diller szerint – írja a CNBC. Úgy véli, ha a stúdióvezetők és a szakszervezetek még hónapokon át nem tudnak megegyezni, akkor kevesebb tartalmat nézhetnek majd az emberek, ami miatt sokan lemondják majd előfizetésüket, így csökken az iparág bevétele.

Mire a sztrájkhelyzet megoldódik, már nem lesz elég pénz arra, hogy a félbemaradt tartalmak mindegyikét befejezzék.

A gyors rendeződésben ugyanakkor azért nem hisz, mert egyik fél sem bízik meg a másikban.

A problémák közt nemcsak a mesterséges intelligencia térnyerését sorolta fel, hanem azt is, hogy hatalmas a különbség a fizetési ranglétra alján és tetején található színészek közt. Diller szerint az egyenlőtlenségek enyhítése érdekében a stúdiók vezetői és a legjobban fizetett színészek 25 százalékos fizetéscsökkentést vállalhatnának, hogy a bérolló záródjon – ehhez ő szeptember elsejét javasolja határidőnek.

Véleménye szerint a mesterséges intelligenciától kár annyira félni. "Az íróknak segíteni fognak, nem pedig helyettesítik őket. A legtöbb tényleges előadói szakmára nem hiszem, hogy a mesterséges intelligencia veszélyeztetné" – fogalmazott.

Diller inkább a mesterséges intelligenciának a kiadói iparágra gyakorolt hatása miatt aggódik, és előrevetített egy lehetséges pert "vezető kiadók egy csoportjával", bár konkrétumokba nem kívánt belemenni. Azt azonban kifejtette, hogy a szerzői jogok védelmét kiemelten fontosnak tartja.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×