eur:
389.32
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Tata, 2020. október 3. A tatai vár az Öreg-tó partján. MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László
Nyitókép: MTVA/Molnár-Bernáth László

Beköltözött Hollywood a tatai várba, le is zárták a környéket

A tó partján sétálók is elcsíphetnek egy-két érdekes képet.

Szerda óta forog egy külföldi film a tatai várnál. A kordonnal lezárt területre bemenni természetesen nem lehet, de a tó partján elsétálva látszik egy sírkert, amit a díszlettervezők álmodtak oda - írta a kemma.hu.

A portálnak nem sikerült kiderítenie, milyen produkcióra bérelték ki a területet - ami miatt a múzeum se látogatható pár napig -, de annyit igen, hogy a producer amerikai, így meglehet, hogy ismét egy hollywoodi produkció stábja dolgozik ott. (Jelentősebb produkcióknál általános, hogy titoktartási szerződést íratnak alá a stábbal - most is ez történt, sőt, még a vármúzeum dolgozóinak is hallgatást kellett fogadniuk.)

Nem ez az első amerikai film, amiben tatai helyszínt választottak: a Vaják (Witcher) című sikersorozat első évadának egyik részében is a vár adott otthont a főszereplőknek, ráadásul az egyik jelenetben fel is robbantották az épületet. A portál egyébént úgy tudja, hogy, a sorozat negyedik évadát is elkezdték már forgatni. Sophie Holland, a sorozat castingigazgatója még egy májusi interjúban elárulta, hogy hamarosan elkezdődnek az előkészületek, utána pedig rögzítik a jeleneteket.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×