eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Budapest, 2021. november 1. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (LFZE, vagy Zeneakadémia) szecessziós stílusú 1907-ben felépült műemlék épülete. A bejárat felett Liszt Ferenc zeneszerző, zongoraművész, karmester és zenetanár életnagyságnál nagyobb ülőszobra, Strobl Alajos alkotása (1907). A főpárkány feletti névfelirat mellett pedig Maróti Géza Géniusz-szobrai. MTVA/Bizományosi: Róka László
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Visszavonják a Zeneakadémia rektori pályázatát

Visszavonják a Zeneakadémia rektori pályázatát, és még a héten új pályázatot ír ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium – közölte Csák János kulturális és innovációs miniszter.

Csák János kulturális és innovációs miniszter az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedden elmondta, hogy a minap találkozott a Magyar Muzsikusok Szövetségének küldöttségével, akikkel megvitatták az igényeket, így a héten a Kulturális és Innovációs Minisztérium újra kiadja a pályázatot, ezzel meghosszabbítva a határidőt.

A miniszter azt is elárulta, hogy az új pályázatra már nemcsak az előadók, hanem az alkotóművészek is jelentkezhetnek. Mindezt annak érdekében teszik, hogy azok is, akik korábban tiltakoztak, elindulhassanak a pályázaton.

Csák János szerint egy dologból azonban nem tudnak engedni, hogy az intézmény abba a pozícióba kerüljön, ahol annak nemzetközileg lennie kell. Elmondása szerint ehhez egy karizmatikus vezető kell, olyan, „aki állt már a világ nagy színpadjain, aki tudja, milyen zsűriben lenni”.

A Zeneakadémia visszavont rektori pályázatának előzménye, hogy a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem élén Vigh Andrea hárfaművész, tanszékvezető egyetemi tanár mandátuma 2023. október 31-én lejár, ezért a KIM július 3-án kiírta a pályázatot a rektori pozíció betöltésére.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×