INFORÁDIÓ
2023. március 20. hétfő
Klaudia

kim

2023.03.08. 09:01

Új megbízatást kapott Kásler Miklós

Március 13-tól a volt emberi erőforrások minisztere veszi át a Magyarságkutató Intézet vezetését – erről Csák János kulturális és innovációs miniszter tett bejelentést. A tárcavezető azt kérte Kásler Miklóstól, hogy dolgozza ki az intézet középtávú fejlesztési és működési tervét.
2023.01.05. 18:38

Eltűnt a volt észak-koreai külügyminiszter, kivégezhették

Az Észak-Koreát vezető Kim Dzsong Un általi tisztogatás áldozata lett az a korábbi észak-koreai külügyminiszter, aki fontos szerepet játszott a 2018-as és 2019-es amerikai-észak-koreai csúcstalálkozókon is – állították csütörtökön dél-koreai parlamenti képviselők hírszerzési illetékesekre hivatkozva.
2022.11.15. 16:53

Csák János: most lett igaz a kínai mondás, hogy a hosszú élet titka egy kis betegség

Az a szlogen, hogy jó pap holtig tanul, fokozottan érvényes lett Magyarországra – mondta Csák János az InfoRádió Aréna című műsorában. A kulturális és innovációs miniszter beszélt a tárcája új feladatairól, az állam innovációs szerepéről, az egyetemi modellváltás friss eredményeiről és a kultúrafinanszírozás átalakításáról is.
2022.09.09. 09:11

Kim Dzsong Un: nem adom fel

Az észak-koreai diktátor szeretne ellensúlya lenni az Egyesült Államok jelentette fenyegetésnek, ezért maradnak az atomtervek.
2022.08.15. 13:40

György László: amikor mások visszavettek, akkor mi gázt adtunk

Az egyetemek szeretnének olyan hallgatókat kiválasztani maguknak, akik biztosan tudják azokat a feltételeket teljesíteni, amiket a teljesítményfinanszírozás alapú szerződésekben mi megkövetelünk a kuratóriumoktól – indokolta a felvételi szabályok változását György László az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és vállalkozásfejlesztésért felelős államtitkára beszélt a felsőoktatás átalakításának céljáról, a nyelvvizsgaelvárások átalakításának okairól és a Tanítsunk Magyarországért program fontosságáról is.
2022.08.01. 08:10

Kétségbeesett figyelmeztetések a nyelvvizsga-követelmény megszűnésével járó veszélyekre

Csák János kulturális és innovációs miniszter bejelentése szerint megszűnik a nyelvvizsga-kötelezettség a felsőoktatásban. A rendszer a 2024-es őszi szemeszterben lép hatályba. Eddig abban társadalmi konszenzus volt, hogy legalább a felsőfokú tanulmányuk végén a hallgatók egy idegen nyelvet beszéljenek – emlékeztetett megkeresésünkre a Nyelvtudásért Egyesület elnöke.
2022.07.20. 12:12

Hornung Ágnes: a jövő évi büdzsé is a családok költségvetése lesz

Minden családtámogatási formánál emelkedtek a források a parlament által kedden elfogadott jövő évi költségvetésben – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerdán.
2022.07.08. 17:10

Bús Balázs: A magyar hazát a kultúra tarthatja meg és teheti naggyá

Csák János kulturális és innovációs miniszter Bús Balázst, a Nemzeti Kulturális Alap alelnökét nevezte ki az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) megbízott főigazgatójának. Óbuda korábbi polgármestere.ennek apropóján adott interjút az NKA honlapjának az alap, illetve a támogatáskezelő jövőjéről.
2022.07.08. 16:26

Puskás Tamás: nagyon közelről tarkón lőtték a Centrál Színházat

Több nyilvántartásba vett, közhasznú jogállású előadó-művészeti szervezet sem kapott támogatást az előadó-művészeti célú támogatási programból, köztük az Átrium Színház, Pintér Béla és Társulata, a Proton Színház, valamint a kiemelt minősítéssel rendelkező Centrál Színház – jelezte a kulturális és innovációs miniszternek és a kulturális államtitkárnak címzett nyílt levelében a Független Előadó-művészeti Szövetség, amely a színházak fennmaradásáért a támogatások megítélésére kéri a döntéshozókat. A Centrál Színház igazgatója érdeklődésünkre úgy fogalmazott: a teátrum 250 millió forinttól eshet el.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018