INFORÁDIÓ
2022. október 3. hétfő
Helga

múzeum

brüsszel

recept

kísérlet

Látogatók nézik a falra vetített festményeket Claude Monet francia impresszionista festőművész alkotásainak virtuális kiállításán a brüsszeli Horta Galériában. A különleges élményt és látványt multimédiás eszközök biztosítják.

Múzeumlátogatást írnak fel receptre az orvosok Brüsszelben

Infostart

A város fizeti a beteg belépőjegyét, akivel legfeljebb három kísérő mehet a terápiás programra.

Belgium fővárosának vezetősége a legnagyobb klinikájával együttműködve egy kísérleti projektet dolgozott ki, amely lehetővé teszi az orvosi recepttel érkező betegek ingyes múzeumlátogatását – írja a vg.hu.

A Brugman Klinika pszichiátriai osztályán a páciensek úgynevezett „múzeumreceptet” igényelhetnek, ha az orvos úgy véli, a kulturális feltöltődés jótékony hatással lehet lelki és egészségügyi állapotukra.

Delphine Houba, Brüsszel kulturális tanácsosa úgy nyilatkozott a helyi sajtónak, a projektnek kettős célja van: egyrészt a kultúrához való hozzáférés elősegítése a kiszolgáltatottabb rétegek számára, másrészt

terápiás eszközként is szolgálhat.

A recepten szerepel a beteg által meglátogatni kívánt múzeum és a kísérőinek száma. A projekt kísérleti szakasza hat hónapig tart, és öt múzeumot érint. Brüsszel önkormányzatát a kanadai Montréalban 2018-ban bevezetett gyakorlat inspirálta, ahol a betegek orvosi receptre ingyenesen látogathatják a város szépművészeti múzeumát.

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018