eur:
392.84
usd:
367.97
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: YouTube

Elk*rtuk: „ez egy politikai krimi, nem egy akciófilm”

Az őszödi beszéd kiszivárgásának évfordulója, valamint a film bemutatója apropóján a Hirado.hu a film egyik producerét kérdezte.

Helmeczy Dorottya elmondta, hogy a film első előzetesét tudatosan időzítették a beszéd évfordulójához. Ahogyan minden egyes promóciós vagy premier dátumot is azokhoz a dátumokhoz kötötték, amely napokon valós politikai események történtek 15 évvel ezelőtt. Ennek megfelelően szeptember 16-án, az őszödi beszéd kiszivárogtatása előtti napon teszik közzé a film hivatalos trailerét, a nagyjátékfilm premierje pedig október 21-én lesz.

A producer arról is beszélt a Hirado.hu-nak, hogy az esemény megfilmesítésének „sok és egyszerű oka van”. A 15 éves évforduló egy jó apropó volt, ennek kapcsán gondolkodtak el azon, hogy a filmet elkészítsék. A politikai krimi, mint műfaj azért merült fel, mert ilyen stílusú filmet még senki nem csinált Magyarországon.

„Mivel választások éve jön, ezért a politikai aktivitás és a figyelem is sokkal erősebb, sokkal izgalmasabb az egész játéktér”

– fogalmazott. Hozzátette azt is, hogy azok a politikai szereplők, akik a filmben megjelennek, és a történet szálait mozgatják, soha nem politizáltak olyan aktívan, mint most, gondolva itt ellenzéki képviselőkre. „Ennek egy olyan kihagyhatatlan faktorát láttam, hogy ez volt az egyik apropója a Megafilm politikai krimijének.”

Helmeczy Dorottya szerint a film mindenképp hasonlítható amerikai produkciókhoz, azért is kerestek hozzá nemzetközi alkotókat, hogy egy ilyen impulzust, ízt is kapjon a mozi. Emlékeztetett, hogy a magyar filmezés technikailag már rég meg tudja ugrani az amerikai filmkészítés színvonalát, egyedül a költségvetés más: „nekünk nincs lehetőségünk 40-50 milliárd forintos mozit csinálni.”

Az Elk*rtuk azonban egy politikai krimi, nem egy akciófilm, ahol a történet miatt lesz izgalmas a film

– magyarázta.

Arra a kérdésre, hogy mennyire fog hangsúlyosan megjelenni Gyurcsány Ferenc személye a filmben, Helmeczy Dorottya azt válaszolta, hogy hamarosan lehull a lepel azokról a szereplőkről, akik valós politikai karaktereket alakítanak. A film plakátján (lásd alább) azonban már van egy erős utalás arra vonatkozóan, hogy Gyurcsány Ferenc milyen helyet kap a filmben – fogalmazott a producer.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×