eur:
393.2
usd:
366.98
bux:
66561.41
2024. április 25. csütörtök Márk
A trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából állított emlékmű a pestszentlőrinci Hargita tér 4. számú ingatlan udvarán a felavatás napján, 2020. június 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Koncerttel és antológiával emlékezik Trianon évfordulójára az MMA

Az emlékhangversenynek az MMA székháza, a Pesti Vigadó díszterme ad ott június 4-én 19.30 órakor.

Hangversennyel és irodalmi antológiával emlékezik a trianoni szerződés ratifikálásának 100. évfordulójára június 4-én a Magyar Művészeti Akadémia (MMA).

A programban szerepel a Szent Mihály Szekere Vándorszínház produkciója (Valter Ferenc operaénekes és Kassai István zongoraművész), Reményik Sándor és Babits Mihály versei Lukács Sándor színművész tolmácsolásában lesznek hallhatók, Ábrányi Emil, Hubay Jenő és Dohnányi Ernő zeneműveit pedig Kassai István, Flach Antal, Koczka Tamás, Sándor János, Mezey Martina, Hankó Matild és Bereczki Ákos adják elő.

Ezen a napon a Magyar Művészeti Akadémia Andrássy úti irodaházában tartják meg az MMA irodalmi tagozatának Mégis élünk című Trianon antológiája bemutatóját.

Az MMA által támogatott rendezvényként, szintén június 4-én kerül sor a Trianoni Szemle folyóirat 2021. évi, Trianoni kiskáté, illetve 101 kérdés, 101 válasz a békediktátumról című különszámainak bemutatójára a Pesti Vigadóban.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×