INFORÁDIÓ
2021. szeptember 26. vasárnap
Jusztina, Pál

hofi géza

emléktábla

budapest

humorista

Rendhagyó Hofi Géza-szobor, Stremeny Géza alkotása a VI. kerületi Nagymező utcában, a volt Mikroszkóp Színpad előtt. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!

Hofi Géza özvegye nem akarta, hogy szobra legyen a humoristának

Infostart

Budapesten, a VI. kerületi Anker közben kap domborműves emléktáblát a humorista július 2-án. Ekkor töltené be a 85. életévét.

A helyszín szimbolikus, hiszen a humorista itt élt 1968-tól egészen élete utolsó napjáig. Az önkormányzat által kiírt pályázatot Megyeri János szobrászművész nyerte meg, így ő készítheti el az emléktáblát – írja a Metropol.

Az özvegy, Hofi Ildikó megtiszteltetésnek érzi, hogy a kerület is kiveszi a részét a humorista emlékének ápolásából. Mindenki úgy gondolja, hogy Budapesten van már egy Hofi-szobor, de ez nem teljesen igaz így: „Nem győzöm hangoztatni, hogy

a volt Mikroszkóp színpad előtt a Művészetek szobra áll, amihez felhasználták Hofi Géza arcképét.

Stremeny Géza alkotása az összes művészeti ágat összefoglalja, a szobrász imádta Gézát, de az nem egy Hofi szobor” – magyarázta a Metropolnak az özvegy, aki mindezek ellenére nem támogatta a szoborállítás ötletét.

„Nagyon megtisztelő – mondta a lapnak –, hogy Szilágyi Erika képviselő szobrot akart állítani Gézának, de a férjem annyira szerény ember volt, hogy lebeszéltem a képviselőt arról, hogy szoborban gondolkozzon ebben az apró utcában, viszont egy emléktáblát a ház megérdemel. Végül nemcsak az önkormányzati képviselő-testület szavazta meg egyöntetűen az emléktábla felállítását, hanem a ház lakói is egyetértettek vele.”

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018