eur:
393.55
usd:
364.53
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Rendhagyó Hofi Géza-szobor, Stremeny Géza alkotása a VI. kerületi Nagymező utcában, a volt Mikroszkóp Színpad előtt. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Hofi Géza özvegye nem akarta, hogy szobra legyen a humoristának

Budapesten, a VI. kerületi Anker közben kap domborműves emléktáblát a humorista július 2-án. Ekkor töltené be a 85. életévét.

A helyszín szimbolikus, hiszen a humorista itt élt 1968-tól egészen élete utolsó napjáig. Az önkormányzat által kiírt pályázatot Megyeri János szobrászművész nyerte meg, így ő készítheti el az emléktáblát – írja a Metropol.

Az özvegy, Hofi Ildikó megtiszteltetésnek érzi, hogy a kerület is kiveszi a részét a humorista emlékének ápolásából. Mindenki úgy gondolja, hogy Budapesten van már egy Hofi-szobor, de ez nem teljesen igaz így: „Nem győzöm hangoztatni, hogy

a volt Mikroszkóp színpad előtt a Művészetek szobra áll, amihez felhasználták Hofi Géza arcképét.

Stremeny Géza alkotása az összes művészeti ágat összefoglalja, a szobrász imádta Gézát, de az nem egy Hofi szobor” – magyarázta a Metropolnak az özvegy, aki mindezek ellenére nem támogatta a szoborállítás ötletét.

„Nagyon megtisztelő – mondta a lapnak –, hogy Szilágyi Erika képviselő szobrot akart állítani Gézának, de a férjem annyira szerény ember volt, hogy lebeszéltem a képviselőt arról, hogy szoborban gondolkozzon ebben az apró utcában, viszont egy emléktáblát a ház megérdemel. Végül nemcsak az önkormányzati képviselő-testület szavazta meg egyöntetűen az emléktábla felállítását, hanem a ház lakói is egyetértettek vele.”

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×